Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ван Хојднок промовише фудбал младим играчима на Чаиру

rssBookmark and Share

Ниш 27.03.2018. ФК Раднички

На позив свог великог пријатеља и бившег саиграча Ненада Гроздића, на Чаир ће у априлу доћи некадашњи чувени холандски репрезентативац Пјер Ван Хојдонк.

Ван Хојднок промовише фудбал младим играчима на Чаиру

Гроздић и Ван Хојдонк су у сезони 1999/2000 били саиграчи у Витесеу из Арнема, тада је створено пријатељство за сва времена и Холанђанин је прихватио позив садашњег шефа развоја Омладинске школе Радничког да дође у Ниш.

Ван Хојдонк ће промовисати школу нишког суперлигаша, демонстрирати своје фудбалске мајсторије на тренингу и показати делић свог великог умећа и богатог искуства.

Подсетимо, Ван Хојдонк је, у каријери дугој 18 година, играо и за такве клубове као што су Бенфика, Фејенорд, Селтик, Нотингем Форест, Фенербахче… Тачније, играо је за четири бивша првака Европе, а дрес репрезентације Холандије носио је 46 пута и постигао 14 голова.

-Када сам дошао на ову позицију, циљ ми је био да искористим своја познанства са многобројним познатим фудбалерима и покушам да их доведем у Ниш, у циљу промоције фудбала и Радничког. Драго ми је што ће баш Ван Хојдонк бити први од њих, јер је моја идеја да у школи радимо по холандском моделу, за који сматрам да је најквалитетнији у Европи. Ово ће бити само почетак, верујем, успешне сарадње, пошто је у плану да у наредних неколико месеци и ми посетимо Холандију и на лицу места се уверимо како треба да функционише једна модерна фудбалска школа. Верујем да ће долазак једног оваквог фудбалског аса побудити пажњу нишкој деци и мотивисати их да у свом фудбалском развоју не прескоче Раднички који ће им, уколико спроведемо у дело све наше замисли, омогућити најбоље могуће услове-рекао је Гроздић.

Пјер Ван Хојдонк ће у Нишу боравити 12. и 13. априла.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Холандија   школа фудбала   Пјер Ван Хојдонк   Ненад Гроздић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима