Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драган Ђилас: Ниш - Град кошарке

rssBookmark and Share

Ниш 16.01.2015. Спортал, Јужна Србија Инфо

Прво следеће такмичење КСС је Куп Радивоја Кораћа, који почиње 19. фебруара у Нишу.
Очекујем сјајан турнир у коме ће сви заједно уживати, рекао је Ђилас.

Драган Ђилас: Ниш - Град кошарке

Председник кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас изразио је спремност да настави да обавља ту функцију и у следећем мандату, оценивши да се тим који је на челу савеза потврдио резултатима.

Тренутно се у регионалним савезима КС бирају делегати за скупштину која ће се одржати 21. фебруара у Нишу. Да би неко био кандидован за председника, потребно је да га предложи седам делегата.

Мислим да је тим урадио добар посао и да би требало да у истом или следећем саставу наставимо да радимо и у следећем мандату, али видећемо шта ће се десити у наредних тридесетак дана.

Али, ако наставимо да радимо овако или слично, мислим да можемо да достигнемо своје амбиције, рекао је Ђилас новинарима у Београду, преноси Бета.

КСС је у понедељак уручио сребрне медаље свима онима који је нису добили у септембру после Светског првенства. Осим остатка стручног штаба, медаље су добили и представници државе, спонзора и Олимпијског комитета Србије.

Он је после новинарског питања о важности купа рекао да савез намерава још да ради на том такмичењу.

Мало смо се сви претворили у то да верујемо да нешто нема смисла ако нам ништа не доноси. Ово је такмичење које траје годинама и треба омогућити клубовима из мањих средина да играју са великима. Пробаћемо следећих година да пронађемо термине да би што више наших највећих клубова могло да учествује и да се тако популаризује кошарка у Србији. Није мала ствар освојити Куп Србије или првенство Србије. Мислим да би сваки клуб дао много тога да буде освајач једног од тих трофеја. На Купу су се ранијих година дешавали инциденти, а све је кулминирално у Крагујевцу 2013. године, када је финале прекинуто због сукоба навијача.

Сви знају да хала у Крагујевцу не пружа најбоље услове за безбедност. Ниш има потпуно нову дворану, а и он је, као и Крагујевац, град кошарке и има јак клуб који ће учествовати. Мислим да смо у последњих око годину дана ушли у период смањених тензија, што је кренуло од наша два највећа клуба, па се сада шири. Радује ме да видим другачији начин комуникације, истакао је Ђилас.


#   Ниш   кошарка   Драган Ђилас   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Куп Србије   Првенство Србије
@KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима