Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Храбри момци ККК "Наис" из Ниша задовољни гостопримством у Бијељини - резултат само још једно искуство

rssBookmark and Share

Ниш 13.12.2020. Јужна Србија Инфо

У Бијељини је у суботу 12.12.2020. године одигран турнир „Спорт без граница“.Турнир је организовао ККК Бијељина (Кошаркаши у колицима) уз подршку Министарства за цивилне послове Босне и Херцеговине и Града Бојељина, а учесници су, поред домаћина, били ККК Змај из Градачца и ККК Наис из Ниша.

Храбри момци ККК "Наис" из Ниша задовољни гостопримством у Бијељини - резултат само још једно искуство

Доминација ККК „Змај“

Свима је и пре почетка турнира било јасно да је први фаворит турнира био ККК Змај из Градачца, евролигаш и непоражени у претходној незавршеној сезони регионалне НЛБ лиге. Иако ослабљен неиграњем Енеса Камберовића, стандардног репрезентативца Босне и Херцеговине, ниједног тренутка се није постављало питање победника турнира. Пулени тренера-играча ККК Змај, Арнела Мулића, победили су сваку четвртину на турниру. Најбољи играч турнира је био капитен ККК Змај, Едис Имшировић, који је у обе утакмице остварио двоцифрен учинак у броју поена, асистенција и скокова.

турнир је оправдао своје име. Пријатељство са ККК Бијељина траје дуже од деценије. Радујем се што смо остварили прве контакте са ККК Наис. Нишлије имају млад клуб, са сасвим солидном организацијом и добрим потенцијалом. Имају колосалну академску подршку, прати их локална самоуправа и спонзори, видљиви су у медијима. Верујем да можемо да имамо сарадњу у скоријој будућности.“ – рекао је Едис Имшировић, иначе селектор репрезентације Босне и Херцеговине, најбоље репрезентације у кошарци у колицима од Босфора до Алпа.

Гостопримство „братског“ клуба

Већ је постала пракса у последњих 18 месеци да када Нишлије и Бијељинци гостују једни другима, обезбеђује се спавање, а не изостају ни излети. Тако су представници домаћина, капитен Борис Цвјетковић и Драган Росуљаш, одвели госте са југа Србије у посету прелепом етно-селу Станишићи.

„Нама у ККК Наис је празник када се сусрећемо са представницима нашег братског клуба. Њихово гостопримство је увек изнова један нов „задатак“ за нас да им „узвратимо“. Овај спорт је више од пријатељства.“ – рекао је физиотерапеут ККК Наис, Томислав Којадиновић.

Капитен ККК Бијељина, Борис Цвјетковић, сматра да је сазрело време за заједнички организациони искорак. План је да почетком наредне године Нишлије и Бијељинци имају и вишедневне заједничке припреме. Када је реч о овом турниру, задовољни су својом игром, а поносно истичу „спој“ Нишлија и Градашчана.

„Драго нам је што су наши пријатељи из Ниша упознали наше пријатеље из Градачца. Направљена је комуникација, верујем да ће сјајно комуницирати у будућности, јер имају шта да понуде једни другима, а дивни су људи. Што се тиче „наших“ Нишлија, они знају да нам само током утакмице нису „братски“ клуб. Победили смо их у занимљивој утакмици, а такви су наши сусрети у последње време. План нам је да имамо заједничке мини-припреме, могуће овде у Бијељини, током јануара.“ – рекао је увек расположен Борис Цвјетковић.

Нишлије задовољне игром

су на пут Бијељине пошли са само шест играча. Одсуство неколико играча због прехладе, обавеза и администрације се осетило је имало за последицу мањи број измена и недостатак тежине. Ипак, као доказани борци на терену, нису се предавали. Што је најважније, нико се није повредио.
ККК Наис је имао прилику да настави са одигравањем великог броја утакмица. Закључно са овим турниром у овој години је одиграно 19 утакмица, 13 у последња три месеца. У одсуству Братислава Костића, капитен ККК Наис на овом турниру је био Миодраг Крстић, потпредседник ККК Наис.

„Политика клуба је да у овој „ковид“ сезони развија играче из Ниша и околине. То чинимо и кроз велики број утакмица, набавком што квалитетнијих колица за сваког појединца, стручним радом... Чак и за „нормалну“ годину, ово је пристојан број утакмица. Та чињеница је нама на понос.“ – рекао је поносни Миодраг Крстић.

У историји ККК Наис најјачи тим против кога су играли је, свакако, евролигаш ККК Змај из Градачца. Ново искуство за Нишлије, као и занимљива утакмица са ККК Бијељином је заврпила турнир.

„Нама је част да смо могли да играмо са „змајевима“. Врхунски тим, дисциплинован, уигран. Биће нам част да у времену које долази да сарађујемо. С друге стране, задовољни смо што смо одиграли и такмичарку утакмицу у оквиру Прве лиге Србије. Радује нас игра против домаћина, јер много утакмица у протеклом периоду даје резултат – осећамо се лепо на терену. “ – рекао је Иван Поповић, играч ККК Наис.

Ништа без Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу

Тренер-играч ККК Наис, Миљан Хаџовић, истраживач сарадник на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу, предводио је групу истраживача из Ниша, студената докторских студија, Тијану Стојановић, Данијела Божића и Александра Стаменковића. Екипа истраживача је радила пилот истраживање на тему антропометријских карактеристика, моторичке агилности и мотивације кошаркаша у колицима.

„Захваљујем се представницима стручних штабова ККК Бијељина и ККК Змај из Градачца што су имали стрпљења и вољу за тестирање. Добили смо драгоцене податке и имамо шта да објавимо спортској науци.“ – рекао је проф. Миљан Хаџовић. 

Треба напоменути да је статистику за овај турнир водила студенткиња мастер студија поменутог факултета, Биљана Добросављевић, иначе житељка Бијељине.

ККК Наис : ККК Змај 32:65 (2:18, 12.16, 8:17, 10:14)

Судије: Тешановић, Аљиљи

Дворана: КК „Будућност“, Бијељина

ККК „Наис“: Пераловић 2 (1 ас, 2 ск), Поповић 6 (1 ас, 7 ск), Хаџовић 10 (5 ас, 2 ск), Крстић, кап. 4 (1 ас, 6 ск), Като 2 (2 ас, 1 ск), Стевановић-Орељ 8 (3 ск). Тренер: Хаџовић, Физиотерапеут: Којадиновић.

ККК „Змај“: Мулић 16 (2 ас, 8 ск), Кунић 4 (1 ас, 1 ск), Фејзић, М. Халиловић 4 (1ас, 4 ск), Н. Халиловић 10 (2 ск), Имшировић, кап 14 (14 ас, 13 ск), Е. Халиловић 5 (2 ск), Д. Халиловић 15 (3ас, 13 ск). Тренер: Мурић.

ККК Бијељина : ККК Змај 55:80 (15:19, 13:18, 17:18, 10:25)

Судије: Беговић, Аљиљи

Дворана: КК „Будућност“, Бијељина

ККК „Бијељина“: Савић, Цвјетковић 8 (5 ас), Јоксимовић (1 ас), Сикима 8 (4 ас, 2 ск), Шаренац 3 (1 ас, 3 ск), Јовановић 6 (7 ас, 7 ск), Лазић, Милешић 19 (13 ск), Росуљаш 11 (4 ск). Тренер: Трифуновић.

ККК „Змај“: Мулић 46 (2 ас, 11 ск), Кунић 6 1 ск), Фејзић, М. Халиловић 10 (4 ас, 4 ск), Н. Халиловић, Имшировић, кап 14 (21 ас, 11 ск), Е. Халиловић, Д. Халиловић 4 (2 ск). Тренер: Мурић.

ККК Бијељина : ККК Наис 65:59 (22:12, 16:15, 18:16, 9:16)

Судије: Тешановић, Беоговић

Дворана: КК „Будућност“, Бијељина

ККК „Бијељина“: Савић, Цвјетковић, кап. 2 (2 ск), Јоксимовић, Сикима 7 (3ас, 2 ск), Шаренац 17 (1 ас, 6 ск), Јовановић 23 (8 ас, 13 ск), Лазић 7 (1ас, 2 ск), Милешић, Росуљаш 9 (1 ас, 2 ск). Тренер: Трифуновић.

ККК „Наис“: Пераловић 8 (2 ск), Поповић 4 (2 ас, 4 ск), Хаџовић 19 (5 ас, 15 ск), Крстић, кап. 6 (5 ас, 1 ск), Като 11 (2 ас, 6 ск), Стевановић-Орељ 12 (4 ас, 3 ск). Тренер: Хаџовић, Физиотерапеут: Којадиновић.

Табела:

ККК Змај 145: 77 4

ККК Бијељина 110:139 3

ККК Наис 91:130 2


#   Ниш   кошарка   Особе са инвалидитетом   Факултет спорта и физичког васпитања   ККК Наис   Клуб кошаркаша у колицима НАИС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима