Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ККК "Наис набавио нова модерна колица за кошарку

rssBookmark and Share

Ниш 30.12.2020. Јужна Србија Инфо

Удружењу кошарке у колицима „Наис“ из Ниша (ККК „Наис“) је средином године одлуком Владе Републике Србије одобрено финансирање на Јавном конкурсу за доделу средства прикупљених по основу одрагања кривичног гоњења који расписује Министарство правде Републике Србије за 2020. годину.

ККК "Наис набавио нова модерна колица за кошарку

Право учешћа на конкурсу су имали сви носиоци пројекта из области јавног интереса (здравство, култура, просвета, хуманитарни рад, и сл.) који реализују у текућој буџетској години (физичка лица, правна лица, органи, организације, јавне установе, предузетници, удружења, фондови, хуманитарне организације). Конкретно, ККК „Наис“ је одобрено 500.000,00 динара за набавку врхунских специјализованих колица за кошарку. Због специфичности израде колица, дуго се чекала испорука истих – неколико месеци.

ККК „Наис“ је једини клуб за тимски спорт особа физичког инвалидитета јужније од Саве и Дунава који се активно такмичи. Један је од најбројнијих чланова Савеза кошаркаша у колицима већ неколико година. У том клубу истичу да су специјализована колица за кошарку се највећи део издатка за кошарку у колицима, иначе што чини тај спорт јако скупим. За сваки вид подршке, посебно када о спортским колицима, посебно оним врхунским, захвалност чланова ККК „Наис“ је бескрајна. Зато су неизмерно захвални Министарству правде Републике Србије и Влади републике Србије на подршци.

„Средства прикупљених по основу одрагања кривичног гоњења који расписује Министарство правде Републике Србије. Слободно могу да кажем, са пуно поноса, да су набављена колица најбоља у Србији. Помоћи ће нашим играчима са највишим обликом физичког инвалидитета да буду још бољи играчи, те да сте устале у репрезентацији Србије за коју су наступили почетком године у историјском сусрету са Бугарском у Белој Паланци.“ – истакао је председник ККК „Наис“, проф. др Марко Александровић.

Колица ће користити играчи који имају највиши облик инвалидитета у ККК „Наис“, а то су пре свега Братислав Костић и Славен Нонковић, особе са параплегијом.

„Захваљујем се Министарству правде Републике Србије и Влади Републике Србије што су изабрали да подрже наш пројектни предлог. Колица су врхунска и савршена. Бићемо јако, јако конкурентни у ближој будућности са екипама из иностранства. Одужићемо се нашој држави залагањем на тренинзима и утакмицама.“ – рекао је Братислав Костић, капитен ККК „Наис“ и „новопечени“ репрезентативац Србије.


#   Ниш   кошарка   Особе са инвалидитетом   ККК Наис   Клуб кошаркаша у колицима НАИС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима