Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Меч са Црвеном Звездом у недељу на Чаиру биће уживање!

rssBookmark and Share

12.08.2016. ФК Раднички

Одавно се већи број новинара није окупио у сали за конференције Спортског центра Чаир. Јасно је, у недељу се игра дерби, јер дуели Радничког и Црвене звезде то одувек јесу и увек ће и бити. Нарочито када се игра у Нишу, где Раднички никада није аутсајдер, ма против кога играо.

Меч са Црвеном Звездом у недељу на Чаиру биће уживање!

Утакмица Радничког и Црвене звезде изазива велико интересовање и сва је прилика да ће и велики број љубитеља фудбала из околних места доћи у недељу на Чаир како би присуствовали истинском фудбалском спектаклу. Већ сада се у Нишу осећа права фудбалска грозница и сва је прилика да ће дерби посматрати велики број гледалаца. То, наравно, радује и само повећава жељу и мотивацију свих актера ове утакмице:

И овако велики број камера на конференцији показује да смо у у предигри нечег посебног. Увек се радујемо утакмицама са великим клубовима, јер оне доносе оно најбоље што фудбал може да приушти и радујемо се да смо део таквог догађаја. Звезда је фаворит, самим тим што је шампион. Уз то, доста су се појачали, а имају амбиције да што дуже играју и у Европи. Са друге стране, наше амбиције у овом мечу су да успоставимо квалитет игре и против најјачег тима, да будемо способни да се одупремо и да активно учествујемо у тој фудбалској представи. У ранијим утакмицама успевали смо у томе да будемо равноправни и надам се да ће тако бити и овога пута. Верујем да ћемо пружити добар фудбал – рекао је тренер Радничког Милан Раставац на данашњој конференцији за новинаре.

О саставу тима тренер Нишлија није прецизније говорио, али је напоменуо да је на „слатким мукама“:

Најзад смо у ситуацији да можемо да рачунамо баш на све играче, што значи да су и Мордатенко и Радивојевић стекли право наступа, а Апостоловић се опоравио од повреде чланка и такође конкурише за тим. Дакле, могу да кажем да сви конкуришу за тим и верујем да ћемо, без обизира на то ко буде добио поверење, пружити добар фудбал…

Новинари су потом упитали Раставца да мало детаљније скенира недељног противника, ондносо да назначи где види шансу Радничког у овој утакмици:

Чини ми се да Звезда још оцилира у дефанзивној фази игре, нешто више голова примају, али имају квалитет да то надоместе раскошним нападачким потенцијалом. Трудићемо се да их што више угрожавамо и да им дозволимо што мање простора за игру… Наравно, верујем да ће наши навијачи такође бити на нивоу овог спектакла и да ће нас бодрити од првог до последњег минута, што ће нама и те како значити, а да ћемо се на крају заједно радовати – рекао је шеф струке нишког суперлигаша.

Раставац је потом упитан да ли очекује да његов колега Миодраг Божовић, због утакмице са Сасуолом у завршном колу квалификација Лиге Европе, мало „промеша карте“, односно сачува поједине играче за дуел са италијанским тимом, наредног четвртка:

Искрено, не размишљам превише о саставу Звезде, односно о томе са којим ће тачно играчима наступити у Нишу. Било ко да игра, тај тим ће бити опасан. Карактеристике њихових играча су нам добро познате и према саставу за које се буду определили, видећемо шта желе у игри. Али, понављам, какав год да буде, то ће бити добар тим! Ми смо у претходним мечевима са њима у највеће проблеме долазили онда када би уследиле измене, јер нисмо могли адекватно да им парирамо. Верујем да сада неће бити такав случај, јер имамо довољан број расположивих играча – рекао је тренер Нишлија.

Реч је потом добио Саша Стојановић, најискуснији у нишком тиму. Зна се да се популарни Цаки вратио у Раднички управо из Црвене звезде и сигурно је да добро познаје дојучерашње саиграче. Стојановић каже да Звезду треба максимално респектовати, али да бојазни не би смело да буде:

Очекује нас веома важан меч, изузетно квлаитетан ривал, али и утакмица која представља право уживање, у сваком смислу. Дакле, страха нема! Звезда заслужује поштовање и имаће га, али нећемо се уплашити. Чаир је одувек био „врућ“ терен за сваког, па и за црвено-беле. Био сам на Маракани годину и по и знам како размишљају када долазе у Ниш. Моја нека претпоставка је да ће доћи у најјачем саставу и са амбицијом да победе… Али, исту такву жељу имамо и ми, па ћемо видети…

Раднички и Црвена звезда играће у недељу, од 19 сати, уз директан пренос на кабловској ТВ Арена. Карте су од јуче у продаји и могу се набавити по цени од 300 динара (север и југ), 500 динара (исток и запад) и 1000 динара (ложа).


#   Чаир   фудбал   навијачи   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Саша Стојановић   Милан Раставац   Миодраг Божовић   ТВ Арена   Црвена Звезда
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @arenasport_tv @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима