Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Meč sa Crvenom Zvezdom u nedelju na Čairu biće uživanje!

rssBookmark and Share

12.08.2016. FK Radnički

Odavno se veći broj novinara nije okupio u sali za konferencije Sportskog centra Čair. Jasno je, u nedelju se igra derbi, jer dueli Radničkog i Crvene zvezde to oduvek jesu i uvek će i biti. Naročito kada se igra u Nišu, gde Radnički nikada nije autsajder, ma protiv koga igrao.

Meč sa Crvenom Zvezdom u nedelju na Čairu biće uživanje!

Utakmica Radničkog i Crvene zvezde izaziva veliko interesovanje i sva je prilika da će i veliki broj ljubitelja fudbala iz okolnih mesta doći u nedelju na Čair kako bi prisustvovali istinskom fudbalskom spektaklu. Već sada se u Nišu oseća prava fudbalska groznica i sva je prilika da će derbi posmatrati veliki broj gledalaca. To, naravno, raduje i samo povećava želju i motivaciju svih aktera ove utakmice:

I ovako veliki broj kamera na konferenciji pokazuje da smo u u predigri nečeg posebnog. Uvek se radujemo utakmicama sa velikim klubovima, jer one donose ono najbolje što fudbal može da priušti i radujemo se da smo deo takvog događaja. Zvezda je favorit, samim tim što je šampion. Uz to, dosta su se pojačali, a imaju ambicije da što duže igraju i u Evropi. Sa druge strane, naše ambicije u ovom meču su da uspostavimo kvalitet igre i protiv najjačeg tima, da budemo sposobni da se odupremo i da aktivno učestvujemo u toj fudbalskoj predstavi. U ranijim utakmicama uspevali smo u tome da budemo ravnopravni i nadam se da će tako biti i ovoga puta. Verujem da ćemo pružiti dobar fudbal – rekao je trener Radničkog Milan Rastavac na današnjoj konferenciji za novinare.

O sastavu tima trener Nišlija nije preciznije govorio, ali je napomenuo da je na „slatkim mukama“:

Najzad smo u situaciji da možemo da računamo baš na sve igrače, što znači da su i Mordatenko i Radivojević stekli pravo nastupa, a Apostolović se oporavio od povrede članka i takođe konkuriše za tim. Dakle, mogu da kažem da svi konkurišu za tim i verujem da ćemo, bez obizira na to ko bude dobio poverenje, pružiti dobar fudbal…

Novinari su potom upitali Rastavca da malo detaljnije skenira nedeljnog protivnika, ondnoso da naznači gde vidi šansu Radničkog u ovoj utakmici:

Čini mi se da Zvezda još ocilira u defanzivnoj fazi igre, nešto više golova primaju, ali imaju kvalitet da to nadomeste raskošnim napadačkim potencijalom. Trudićemo se da ih što više ugrožavamo i da im dozvolimo što manje prostora za igru… Naravno, verujem da će naši navijači takođe biti na nivou ovog spektakla i da će nas bodriti od prvog do poslednjeg minuta, što će nama i te kako značiti, a da ćemo se na kraju zajedno radovati – rekao je šef struke niškog superligaša.

Rastavac je potom upitan da li očekuje da njegov kolega Miodrag Božović, zbog utakmice sa Sasuolom u završnom kolu kvalifikacija Lige Evrope, malo „promeša karte“, odnosno sačuva pojedine igrače za duel sa italijanskim timom, narednog četvrtka:

Iskreno, ne razmišljam previše o sastavu Zvezde, odnosno o tome sa kojim će tačno igračima nastupiti u Nišu. Bilo ko da igra, taj tim će biti opasan. Karakteristike njihovih igrača su nam dobro poznate i prema sastavu za koje se budu opredelili, videćemo šta žele u igri. Ali, ponavljam, kakav god da bude, to će biti dobar tim! Mi smo u prethodnim mečevima sa njima u najveće probleme dolazili onda kada bi usledile izmene, jer nismo mogli adekvatno da im pariramo. Verujem da sada neće biti takav slučaj, jer imamo dovoljan broj raspoloživih igrača – rekao je trener Nišlija.

Reč je potom dobio Saša Stojanović, najiskusniji u niškom timu. Zna se da se popularni Caki vratio u Radnički upravo iz Crvene zvezde i sigurno je da dobro poznaje dojučerašnje saigrače. Stojanović kaže da Zvezdu treba maksimalno respektovati, ali da bojazni ne bi smelo da bude:

Očekuje nas veoma važan meč, izuzetno kvlaitetan rival, ali i utakmica koja predstavlja pravo uživanje, u svakom smislu. Dakle, straha nema! Zvezda zaslužuje poštovanje i imaće ga, ali nećemo se uplašiti. Čair je oduvek bio „vruć“ teren za svakog, pa i za crveno-bele. Bio sam na Marakani godinu i po i znam kako razmišljaju kada dolaze u Niš. Moja neka pretpostavka je da će doći u najjačem sastavu i sa ambicijom da pobede… Ali, istu takvu želju imamo i mi, pa ćemo videti…

Radnički i Crvena zvezda igraće u nedelju, od 19 sati, uz direktan prenos na kablovskoj TV Arena. Karte su od juče u prodaji i mogu se nabaviti po ceni od 300 dinara (sever i jug), 500 dinara (istok i zapad) i 1000 dinara (loža).


#   Čair   fudbal   navijači   Radnički FK   Crvena Zvezda FK   Saša Stojanović   Milan Rastavac   Miodrag Božović   TV Arena   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @arenasport_tv @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima