Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Звезда доминирала на Чаиру

rssBookmark and Share

06.11.2017. ФК Раднички

Фудбалери Радничког поражени су као домаћини од Црвене звезде са 4:0, у утакмици 16. кола Суперлиге Србије. Нишлије нису успеле да се озбиљније “испрсе” пред лидером на табели, који је заслужено однео сва три бода са стадиона Чаир. Јунак тријумфа гостију био је Александар Пешић, стрелац хет-трика.

Фото: ФК Раднички
Фото: ФК Раднички

Меч је почео без узбуђења, Звезда је имала већи посед лопте, а прву праву прилику успела је да претвори у водећи гол. Пешић је био упоран и стигао је једну лопту на самој линији, додао је до Милића, а овај је одмах упослио Кангу, који је са 10 метара рутински савладао Живковића.

Одличну шансу Раднички је имао у 28. минуту, када је Арсић запретио пред голом Борјана, али је његов ударац завршио замало изнад пречке.

Звезда 2:0 повела у 37. минуту, када је Канга сјајном асистенцијом спојио са голом Пешића, а овај је у ситуацији један на један лако изашао на крај са голманом Младеном Живковићем.

Четири минута касније, Пешић је пао у казненом простору Радничког након дуела са Субићем, судија Шегрт је показао на белу тачку, а сигуран извођач пенала био је упаво Пешић, за 0:3.

Звезда је у другом полувремену наставила да контролише меч, а овај период се играо у доста споријем ритму.

Раднички је покушавао да дође до почасног поготка, а најближи је био је 69. минуту, када је голман гостију Борјан још једном показао да је се налази у великој форми, пошто је у истој акцији одбранио ударце Саше Стојановића и Арсића из непосредне близине.

Милић је имао колосану прилику за Црвену звезду у 71. минуту након центаршута Родића, а Живковић је интервенисао и спасио свој клуб примљеног четвртог гола.

Ипак, три минута касније није му било помоћи, а поново је егзекутор био Пешић. Канга је послао пас у празан простор ка Пешићу, који је био у малом офсајду, али судије нису реаговале, па је искусни стрелац изашао сам пред Живковића, дриблинзима га окренуо неколико пута, а онда пласирао лопту у небрањену мрежу, за коначних 0:4.

Раднички је и даље на деоби седме позиције на табели са Напретком, јер обе екипе имају по 23 бода, док је Звезда лидер са 43 бода на свом конту.

У Суперлиги Србије следи двонедељна пауза, а Раднички у наредном колу гостује лучанској Младости.

РАДНИЧКИ-ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:4 (0:3)

Ниш, 5. новембра-стадион Чаир. Гледалаца: 8.000. Судија: Јован Шегрт (Београд). Стрелци: 0:1 Канга 25.- 0:2 Пешић 37.- 0:3 Пешић 42.- 0:4 Пешић 74.

РАДНИЧКИ: Живковић, Симуновић, Распоповић, Мијаиловић, Субић, Арсић, Нома, Ковачевић (од 70. Алекса Јовановић), Александар Јовановић (63. Саша Стојановић), Славиша Стојановић, Мркић (од 79. Ристић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Рачић, Крстичић (од 52. Л. Илић), Милић, Канга (од 86. Радоњић), Аџић (од 70. Милијаш), Пешић.


#   Чаир   фудбал   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Александар Јовановић   Саша Стојановић   Славиша Стојановић   Црвена Звезда
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима