Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Минибаскетијада у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 21.05.2018. Јужна Србија Инфо

У Лесковцу је отворена 12. по реду Минибаскетијада чији су организатори Регионални кошаркашки савез Јужне Србије и Кошаркашки клуб Актавис Академија.

Минибаскетијада у Лесковцу

Више од 150 девојчица подељених у 8 тимова: Пантери (Врање), Елита (Бујановац), Студент (Ниш), Радник (Сурдулица), ДАБО (Грделица) и 3 селекције Актавис Академије демонстрирало је своје знање и вештине у дворани на Сајмишту.
 
Посебну пажњу окупљених девојчица привукла је Ана Јоковић, потпредседница КСС, некадашња репрезентативка.
 
-Драго ми је да вас видим овде у оволиком броју. Надам се да ће свако од вас доћи до неког репрезентативног погона. Тренирајте, слушајте тренере, будите добро ђаци и видимо се у Београду следеће године на завршници Европског првенства – рекла је Ана Јоковић потпредседница КСС.
 
У име локалне самоуправе добродошлицу гостима и успех свим учесницима пожелела је Бранкица Стаменковић, чланица Градског већа задужена за спорт.
 
-Велико ми је задовољство што сам данас међу вама, децом која су изабрала здрав начин живот и који сте од најмањих ногу изабрали спорт. Град Лесковац ће увек подржати клубове као што је Актавис Академија која  вам стоји на располагању и која покушава да анимира децу од најранијег узраста и селектује их у своје екипе. Значај спорта је вишеструк. Сви смо свесни тога да бавећи се спортом, бавећи се кошарком унапређујете своје здравље, али то утиче и на ваше самопоуздање, учите се поштовању и самоконтроли. Пожелела бих вам да не бројите поразе и победе, већ да уживате у игри. Док уживате у игри ви сте увек победници – казале је Бранкица Стаменковић.
 
Присустнима се обратио и Раде Георгијевски који је најавио даље омасовљавање покрета мини баскета у читавој Србији.
 
У недељу ће на паркет дечаци, њих око 200 ће у хали на Сајмишту уживати у дружењу које је основа Мининаскетијаде.


#   Лесковац   ученици   Академија   Ана Јоковић   Турнир у баскету   Минибаскетијда
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима