Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Minibasketijada u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 21.05.2018. Južna Srbija Info

U Leskovcu je otvorena 12. po redu Minibasketijada čiji su organizatori Regionalni košarkaški savez Južne Srbije i Košarkaški klub Aktavis Akademija.

Minibasketijada u Leskovcu

Više od 150 devojčica podeljenih u 8 timova: Panteri (Vranje), Elita (Bujanovac), Student (Niš), Radnik (Surdulica), DABO (Grdelica) i 3 selekcije Aktavis Akademije demonstriralo je svoje znanje i veštine u dvorani na Sajmištu.
 
Posebnu pažnju okupljenih devojčica privukla je Ana Joković, potpredsednica KSS, nekadašnja reprezentativka.
 
-Drago mi je da vas vidim ovde u ovolikom broju. Nadam se da će svako od vas doći do nekog reprezentativnog pogona. Trenirajte, slušajte trenere, budite dobro đaci i vidimo se u Beogradu sledeće godine na završnici Evropskog prvenstva – rekla je Ana Joković potpredsednica KSS.
 
U ime lokalne samouprave dobrodošlicu gostima i uspeh svim učesnicima poželela je Brankica Stamenković, članica Gradskog veća zadužena za sport.
 
-Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas među vama, decom koja su izabrala zdrav način život i koji ste od najmanjih nogu izabrali sport. Grad Leskovac će uvek podržati klubove kao što je Aktavis Akademija koja  vam stoji na raspolaganju i koja pokušava da animira decu od najranijeg uzrasta i selektuje ih u svoje ekipe. Značaj sporta je višestruk. Svi smo svesni toga da baveći se sportom, baveći se košarkom unapređujete svoje zdravlje, ali to utiče i na vaše samopouzdanje, učite se poštovanju i samokontroli. Poželela bih vam da ne brojite poraze i pobede, već da uživate u igri. Dok uživate u igri vi ste uvek pobednici – kazale je Brankica Stamenković.
 
Prisustnima se obratio i Rade Georgijevski koji je najavio dalje omasovljavanje pokreta mini basketa u čitavoj Srbiji.
 
U nedelju će na parket dečaci, njih oko 200 će u hali na Sajmištu uživati u druženju koje je osnova Mininasketijade.


#   Leskovac   učenici   Akademija   Ana Joković   Turnir u basketu   Minibasketijda
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima