Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Огласио се и Новица Тончев поводом случаја гашења ФК Напредак

rssBookmark and Share

Алексинац 05.07.2017 Алексиначке вести

Угашен фудбалски клуб Напредак из Алексинца, основан давне 1929. године. Овим поводом огласио се и Председник Фудбалског савеза региона Источне Србије, Новица Тончев.

Огласио се и Новица Тончев поводом случаја гашења ФК Напредак

Алексинац ових дана потреса афера везана за гашење градског фудбалског клуба.

Први од саговорника на ову тему је Миодраг Младеновић, који је до скора био председник ФК Напредак. Интервју можете погледати на сајту Алексиначких вести.

На тему гашења ФК Напредак, позвано је и руководство ФК Напредак.

У разговору са председником клуба Иваном Јовановићем добили смо одговор у виду саопштења које преносимо.

"Руководство клуба још увек нема званичан документ надлежних институција фудбалског савеза везано за правни статус ФК Напредак. Све док не добијемо званичан документ савеза, нећемо излазити у јавност. Након тога ћемо обавестити алексиначку јавност о свим детаљима" истиче се у саопштењу Ивана Јовановића.

Председник Фудбалског савеза региона Источне Србије, Новица Тончев данас је дао званичну изјаву везану за случај гашења ФК Напредак.

"Фудбалски савез региона Источне Србије је реаговао, по питању ФК Напредак из Алексинца, оног тренутка када је стигла жалба ОФК Бор, након међусобно одигране утакмице Зоне Исток. Борани су се жалили да су играли са непостојећим клубом и клубом чији су играчи апсолутно неисправно регистровани. Навели су да у неким легитимацијама стоји ФК Напредак, у другим ОФК Напредак 1929. Потом су уследиле и жалбе Мајданпека и БСК из Боговине са углавном истим примедбама и захтевима да се утакмице против Напретка региструју у њихову корист." каже Тончев и додаје:

"У складу с прописима и правилима, реаговао је најпре Комесар за такмичење, потом и Комисија за жалбе ФСРИС и након комплетно прикупљене документације постало не потпуно јасно да су жалбе на месту. Наиме, ФК Напредак је као такав примљен у такмичење на почетку сезоне 2016/17. Маја месеца ове године АПР је, након стечајног поступка, објавио да је ФК Напредак УГАШЕН. Наравно да угашени клуб не може да се такмичи и на седници Извршног одбора ФСРИС од 21.0.2017. искључен је из даљег такмичења."

Председник регионалног савеза је рекао да је покушано да се пронађе и неко решење за клуб са оваквом традицијом:

"ОФК Напредак 1929 који се помиње је потпуно нови клуб, са новим пибом и новим матичним бројем и није никакав правни наследник ФК Напредак. Такав новоформирани клуб може да стартује само од најнижег ранга. ФСРИС је имајући у виду традицију и реноме Напретка организовао неколико састанака на разним нивоима са циљем да се евентуално пронађе неко решење како би клуб наставио да се такмичи, али то једноставно није било могуће. Организовали смо и заједнички састанак Правне комисије ФСРИС и ФСС и тумачење је било да не постоји никаква могућност да ФК Напредак настави такмичење. Ми смо као озбиљно руководство тражили начине да наставе такмичење, али није било могуће.", закључује Тончев.

Алексиначке вести

Коментара: 0


#   Алексинац   фудбал   Новица Тончев   Напредак ФК  Фудбалски савез
@
[ Додај коментар ]