Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oglasio se i Novica Tončev povodom slučaja gašenja FK Napredak

rssBookmark and Share

Aleksinac 05.07.2017. Aleksinačke vesti

Ugašen fudbalski klub Napredak iz Aleksinca, osnovan davne 1929. godine. Ovim povodom oglasio se i Predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije, Novica Tončev.

Oglasio se i Novica Tončev povodom slučaja gašenja FK Napredak

Aleksinac ovih dana potresa afera vezana za gašenje gradskog fudbalskog kluba.

Prvi od sagovornika na ovu temu je Miodrag Mladenović, koji je do skora bio predsednik FK Napredak. Intervju možete pogledati na sajtu Aleksinačkih vesti.

Na temu gašenja FK Napredak, pozvano je i rukovodstvo FK Napredak.

U razgovoru sa predsednikom kluba Ivanom Jovanovićem dobili smo odgovor u vidu saopštenja koje prenosimo.

"Rukovodstvo kluba još uvek nema zvaničan dokument nadležnih institucija fudbalskog saveza vezano za pravni status FK Napredak. Sve dok ne dobijemo zvaničan dokument saveza, nećemo izlaziti u javnost. Nakon toga ćemo obavestiti aleksinačku javnost o svim detaljima" ističe se u saopštenju Ivana Jovanovića.

Predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije, Novica Tončev danas je dao zvaničnu izjavu vezanu za slučaj gašenja FK Napredak.

"Fudbalski savez regiona Istočne Srbije je reagovao, po pitanju FK Napredak iz Aleksinca, onog trenutka kada je stigla žalba OFK Bor, nakon međusobno odigrane utakmice Zone Istok. Borani su se žalili da su igrali sa nepostojećim klubom i klubom čiji su igrači apsolutno neispravno registrovani. Naveli su da u nekim legitimacijama stoji FK Napredak, u drugim OFK Napredak 1929. Potom su usledile i žalbe Majdanpeka i BSK iz Bogovine sa uglavnom istim primedbama i zahtevima da se utakmice protiv Napretka registruju u njihovu korist." kaže Tončev i dodaje:

"U skladu s propisima i pravilima, reagovao je najpre Komesar za takmičenje, potom i Komisija za žalbe FSRIS i nakon kompletno prikupljene dokumentacije postalo ne potpuno jasno da su žalbe na mestu. Naime, FK Napredak je kao takav primljen u takmičenje na početku sezone 2016/17. Maja meseca ove godine APR je, nakon stečajnog postupka, objavio da je FK Napredak UGAŠEN. Naravno da ugašeni klub ne može da se takmiči i na sednici Izvršnog odbora FSRIS od 21.0.2017. isključen je iz daljeg takmičenja."

Predsednik regionalnog saveza je rekao da je pokušano da se pronađe i neko rešenje za klub sa ovakvom tradicijom:

"OFK Napredak 1929 koji se pominje je potpuno novi klub, sa novim pibom i novim matičnim brojem i nije nikakav pravni naslednik FK Napredak. Takav novoformirani klub može da startuje samo od najnižeg ranga. FSRIS je imajući u vidu tradiciju i renome Napretka organizovao nekoliko sastanaka na raznim nivoima sa ciljem da se eventualno pronađe neko rešenje kako bi klub nastavio da se takmiči, ali to jednostavno nije bilo moguće. Organizovali smo i zajednički sastanak Pravne komisije FSRIS i FSS i tumačenje je bilo da ne postoji nikakva mogućnost da FK Napredak nastavi takmičenje. Mi smo kao ozbiljno rukovodstvo tražili načine da nastave takmičenje, ali nije bilo moguće.", zaključuje Tončev.

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   fudbal   Novica Tončev   Napredak FK   Ana Jovanović   Fudbalski savez   Ivana Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima