Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички "храбро" на Звезду у недељу

rssBookmark and Share

04.11.2017. ФК Раднички

У најзанимљивијој утакмици 16. кола фудбалске Суперлиге Србије Раднички ће у недељу од 17 часова угостити Црвену звезду. Две екипе овај меч дочекују у различитом расположењу. Нишлије су на осмој позицији на табели са 23 бода на свом конту, четири меча у низу не знају за победу, док је Звезда лидер суперлигашког каравана са 40 бодова, а у Ниш стиже након подвига у Лондону и освајања бода против Арсенала у Лиги Европе.

Фото: ФК Раднички
Фото: ФК Раднички

У Радничком се пред овај важан меч суочавају са великим проблемима због повреда играча, а додатни хендикеп биће изостанак најбољег стрелца Суперлиге Милана Павкова, који као позајмљени фудбалер Црвене звезде нема право наступа.

Предстојећи сусрет су на конференцији за медије најавили шеф стручног штаба Радничког Милан Ђуричић, те фудбалери Лазар Арсић и Владимир Симуновић.
-Проблеми са повредама ме прате од како сам преузео екипу и на то сам већ навикао. Чека нас изузетно тежак меч и најјачи могући противник. Сматрам да је Црвена звезда најквалитетнија екипа у Србији, мој колега Милојевић је сјајан стручњак и мораћемо да одиграмо најбољу утакмицу у сезони како би могли да се надамо повољном резултату. Они су у четвртак имали исцрпљујући меч у Европи, сигурно су уморни, али имају велики фонд играча и не верујем да ће њихова игра бити у паду. Што се нас тиче, добро смо радили током ове седмице и спремни смо на борбу током свих 90 минута. За Павкова смо одавно знали да неће моћи да нам помогне, а осим њега нећу рачунати на повређене Милоша Петровића, Николу Аксентијевића и голмана Немању Крзнарића, док је Марко Томић ровит и његов наступ је под великим знаком питања. Даћемо све од себе, надамо се и великој подршци публике, а да ли ће то бити довољно да терен напустимо задовољни остаје да се види- изјавио је Милан Ђуричић.

Везиста Радничког Лазар Арсић апострофирао је да ће Раднички у овај дуел ући без респекта према реномираном ривалу.

-Поштујемо све што су они учинили ове сезоне, представљају Србију у Европи на сјајан начин, али ми у овој утакмици имамо своје жеље и циљеве у трудићемо се да их испунимо. Морамо бити храбри, опрезни и стрпљиви, пре свега на средини терена. Не смемо им дозволити да наметну свој ритам, а што дуже будемо били равноправни шансе за успех ће нам се повећавати- јасан је Арсић, са којим се сложио и штопер Владимир Симуновић.

-Улогу фаворита препуштамо њима, а на нама да покажемо и себи и нишкој публици да можемо да се носимо са најјачим тимовима у земљи. Најважније је да будемо дисциплиновани, да се држимо договора из свлачионице, а не сумњам да ћемо током меча имати своје шансе да дођемо до резултата који би нас обрадовао- казао је Симуновић.

Сусрет Радничког и Црвене звезде добио је карактер утакмице високог ризика и због тога је претходних дана одржано више радних састанака и договора око огранизације ове спортске приредбе, а предузете су максималне мере да све буде у најбољем реду. Капије стадиона биће отворене од 14.30 часова, а из Радничког апелују на гледаоце да на утакмицу не долазе аутомобилима.


#   Чаир   фудбал   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Марко Томић   Црвена Звезда   шеф стручног штаба   Милан Ђуричић
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима