Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички изгубио од Спартака

rssBookmark and Share

14.05.2018. ФК Раднички

Раднички је изгубио у Суботици од Спартака са 2:0, а домаћин је славио головима Николића из пенала.

Раднички изгубио од Спартака

У првом полувремену није било голова, али је виђен борбен и динамичан меч, у којем је више од игре имао нишки тим, али су најбољу прилику за гол имали Суботичани.

Раднички је кренуо одважно и запретио већ у првом минуту. Бабић је прошао по десној страни, послао одличан центаршут за Павкова, који је закаснио за делић секунде да лопту главом смести у мрежу.

Домаћин се на старту меча определио да чека контре, а у 18. минуту је створио стопостотну шансу. Домаћи су освојили лопту на стредини терена, а Јочић је послао фантастичан пас у празан простор за Јапанца Шимуру, који је побегао између двојице штопера Радничког, изашао очи у очи са голманом Живковићем и из идеалне позиције шутирао преко гола.

Нишлије су наставиле да диктирају ритам, а у 23. минуту нису искористиле конфузију у одбрани Спартака. Станковић је украо лопту на ивици шеснаестерца, послао оштар пас по земљи у петерац, а Мркић и Бабић су изблокирани у покушајима да упуте ударац ка голу.

У 35. минуту је Суботичанима запретио Душан Мићић. Везиста Радничког је распалио по лопти са око 25 метара, а погодак је одличнон интервенцијом спречио голман Остојић.

Друго полувреме почело је црвеним картоном за Милана Павкова. Нападач Нишлија је у размаку од 10 секунди зарадио два жута картона, оба због приговора.

Спартак је са играчем више створио велику шансу преко Шимуре, а у 65. минуту је добио пенал пошто је у казненом простору гостију  оборен Чечарић. Сигуран са 11 метара био је Николић, за 1:0.

У 79. минуту судија Обрадовић је досудио још један пенал, јер је проценио да је Мијаиловић играо руком у свом казненом простору. Овај једанаестерац је у гол претворио Николић, за коначних 2:0


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима