Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички прижељкује нову серију победа

rssBookmark and Share

24.09.2016. ФК Раднички

Раднички и Радник већ другу сезону у истом рангу такмичења, прошле сезоне одиграли су сијасет, што контролних, што званичних утакмица и свака је имала епитет интересантне. Тако ће, верујемо, бити и овог пута, када, у оквиру 9. кола Суперлиге Србије, сурдулички тим гостује на Чаиру.

Раднички прижељкује нову серију победа

Лазар Арсић је у Раднички стигао управо из Радника и стога је можда и најпозванији да говори о недељном ривалу Нишлија:

Очекивања су као и пред сваку утакмицу. Улазимо у меч са јасном намером да победимо, јер само тако можемо да останемо у врху табеле. Уколико будемо играли тимски, као и до сада, верујем да можемо да савладамо госте из Сурдулице. Добро их познајем, играо сам тамо прошле сезоне и знам са колико мотива чекају утакмице са Радничким. Тим се доста изменио у односу на прошлу сезону, али верујем да они опет имају високе амбиције и да ће свим силама желети да донесу добар резултат. Познајем и њиховог тренера Миловановића, имао сам прилике да радим са њим, па верујем да неких већих непознаница за нас неће бити. Надам се да ћемо, уз добру подршку са трибина Чаира, започети неки нови низ победа – рекао је сјајни везни играч Радничког.

Тренер Милан Раставац ниједном речју није поменуо последњи такмичарски дуел два тима у којем је Раднички славио на Чаиру са 5:1, уз незаборавни перформанс Саше Марјановића, који је постигао свих пет голова за нишки тим. Напротив, о мечу са недељним ривалом говорио је са пуно опреза:

Радник је тим са којим смо одувек имали доста проблема, било да је реч о контролним или такмичарским утакмицама. Ситуација је утолико деликатнија што иза себе имамо две утакмице на којима нисмо приказали оно што смо желели. А кад је тако, увек једва чекамо прву следећу утакмицу и сада је баш таква ситуација. Сигурно је да ћемо имати прилику да већом количином трчања, адекватним покривањем простора, бољом завршницом и још неким сегментима поправимо испољене недостатке у игри и покушамо да стигнемо до победе.

Раставчевом „скаутингу“ не може ништа да промакне, а нарочито чињеница да је Радник битно изменио свој „ростер“ у односу на траљав почетак сезоне:

Тим из Сурдулице битно је променио своју „крвну слику“ у односу на почетак сезоне. Пре два кола довели су новог тренера, ту су и седморица нових играча и сигурно је да том неком новом енергијом траже резултат. Сад су значајно јачи у односу на првих неколико кола, али опет, они још имају и тај проблем да су неуиграни. Мораће да се носе са индивидуалним квалитетом својих играча док то не преточе у тимски квалитет. Но, није то неки сегмент којим се ми посебно бавимо. Као и увек до сада, ми смо сами себи приоритет и гледамо, пре свега, како да ми будемо на неком жељеном оптимуму.

Што се састава тиче, Раставац ће бити у одређеним проблемима, јер због повреда неће играти Попара, Крстић и Милош Живковић, док ће Станковић морати да паузира због црвеног картона у Куп мечу са БСК-ом из Борче. А кад смо се већ дотакли те утакмице, новинаре је интересовало да ли је добро пренета изјава тренера Радничког после утакмице у којој Раставац наводно каже да је „добро што је Раднички испао, јер нема квалитет за играње на два фронта“…

Тај пренос моје изјаве није чак ни извучен из контекста, него је потпуно измишљен! Наравно да нисам рекао да је добро што смо испали. Јасно је да сам незадовољан  што смо елиминисани, незадовољан сам и због начина којим смо то себи дозволили… Рекао сам да ће нам елиминација донети неки врсту олакшања, јер имамо доста повређених играча, па ће бити више прилике за њихов опоравак. Сад, имам дозу разумевања, јер имамо право и на осцилације, али сигурно је да је контекст био потпуно другачији. А има ствари које су недопустиве, за које мора да се плати цена, а то је испадање из Купа – објаснио је тренер Радничког смисао својих речи изговорених после Куп меча у Борчи.

Раставац је потом замољен и да прокоментарише позив четворици играча Радничког у „Б“ селекцију Србије:

Наравно да је да то велико признање и за клуб и за њих саме. „Б“ селекција је скоро формирана баш из тог разлога да се на делу провере играчи из наше лиге, али то је прилика и да момци виде шта значи репрезентација, са којим нивоима квалитета се треба носити, да виде како је радити са селектором „А“ тима… Истовремено, то је мач са две оштрице, јер неко ће можда схватити да сада може да се опусти, да је достигао неки врх. То би била потпуно погрешна перцепција и ја се надам да ће играчи Радничког умети да препознају такву опасност и да то себи неће дозволити – напоменуо је шеф струке нишког тима.

Раднички и Радник играће у недељу, од 19 сати.


#   фудбал   Раднички ФК   Милош Живковић   Милан Раставац
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима