Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Рекордом до треће позиције

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2018. ФК Раднички

Фудбалери Радничког су на најбољи могући начин отворили пролећни део сезоне у Суперлиги Србије.
Нишки тим је у утакмици 23. кола декласирао Бачку са 4:0 на стадиону Чаир, избио на жељено треће место на табели, а ова генерација ушла је у анале клуба, пошто је постала прва у историји Радничког која је остварила шест победа за редом у најелитнијем такмичењу.

screeneshot
screeneshot

Шеф стручног штаба Бобан Дмитровић дебитовао је убедљивим тријумфом, а јунак меча био је Славиша Стојановић који је остварио хет-трик, док се у листу стрелаца уписао и Милош Петровић.

Сусрет је почео великом шансом за госте у шестом минуту. Ђорић је искористио кикс Булатовића, изашао сам пред голмана Живковића, а овај се истакао сјајном интервенцијом и сачувао своју мрежу.

Раднички је након ове ситуације преузео иницијативу, потискивао госте на њихову половину, па је у 22. минуту Бабић ушао у казнени простор са леве стране, Варга га је тамо оборио, а судија Чоловић показао на белу тачку. Једанаестерац је два минута касније извео Славиша Стојановић и сигурним ударцем савладао Јеврића, за 1:0.

Нишлије су после 180 секунди нокаутирале ривала и већ тада решиле овај дуел у своју корист. Након једне дубинске лопте у празан простор са половине Радничког испала је цела одбрана Бачке, а овај поклон је спремно дочекао Славиша Стојановић, у пуном трку ушао у шеснаестерац са десне стране и „милиметарски“ прецизно послао лопту у супротни угао, за великих 2:0.

До краја првог дела није било узбуђења, а изабраници Бобана Дмитровића су у наставку у потпуности контролисали ритам меча. Субић је у 59. минуту центрирао из слободног ударца са десне стране, Мићић је у скоку надвисио чувара, тукао главом, а Јеврић је одличном парадом спречио сигуран погодак.

Резултат 2:0 био је на снази до самог финиша, а када су многи помислили да ће тако и остати до краја, Раднички је убацио у већу брзину и са још два гола дотукао противника. Новајлија Станисављевић је у 87. минуту центрирао са десне стране, а Милош Петровић је био најбољи у скоку и главом закуцао лопту под пречку, за 3:0.

Коначних 4:0 постављено је трећем минуту судијске надокнаде времена. Станисављевић ју у соло-продору у противничком шеснаестерцу непрописно заустављен, а судија Чоловић је још једном показао на белу тачку. Одговорност је поново преузео Славиша Стојановић и био неумољив за убедљив тријумф Радничког и најаву успешног пролећа.

Клуб са Чаира сада има 42 бода и налази се на трећем месту, које на крају сезоне гарантује наступ у квалификацијама за Лигу Европе.

Раднички у следећем колу гостује чачанском Борцу.

РЕЧ ТРЕНЕРА:
Звездан Милошевић, Бачка: Не могу да будемо задовољан резултатом, јер мислим да је пораз превисок. Ипак, играли смо против квалитетнијег ривала на тешком терену и ја им честитам на победи. Нама остаје да се што пре окренемо следећим обавезама и покушамо да се добро позиционирамо пред плеј-аут који нас очекује.

Бобан Дмитровић, Раднички: Радује ме победа, али морам да кажем да нисам у потпуности задовољан како је ишла ова утакмица. Било је ту и добрих и лоших ствари, тако да ћемо неке сегменте у игри морати што пре да коригујемо. Важно је да смо стартовали како смо хтели и да смо на добром путу, оборили смо и тај рекорд, а већ од сутра се окрећемо припреми меча са Борцем.

РАДНИЧКИ – БАЧКА 4:0 (2:0)

Ниш, 18. фебруара-стадион Чаир. Гледалаца: 1.500. Судија: Драган Чоловић. Стрелци: 1:0 Славиша Стојановић 24. из пенала.- 2:0 Славиша Стојановић 27.- 3:0 Петровић 87.- 4:0 Славиша Стојановић 93. из пенала. Жути картони: Петровић, Нома (Раднички), Варга, Мићић, Димитријевић (Бачка).

РАДНИЧКИ: Живковић, Булатовић, Петровић, Субић, Аксентијевић, Мићић, Нома, Саша Стојановић (од 68. Станисављевић), Мркић (од 73. Јовановић), Бабић (од 90. Ћирковић), Славиша Стојановић.

БАЧКА: Јеврић, Варга (од 46. М. Бајић), Ф. Бајић, Бјелош, Илић, Швоња, Радиновић (од 46. Додлек), Ђорић, Мићић (од 78. Чековић), Луковић, Димитријевић.


#   Ниш   фудбал   Милош Петровић   Раднички ФК   Саша Стојановић   Славиша Стојановић   Бачка ФК   Ана Живковић   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима