Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: Rekordom do treće pozicije

rssBookmark and Share

Niš 18.02.2018. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog su na najbolji mogući način otvorili prolećni deo sezone u Superligi Srbije.
Niški tim je u utakmici 23. kola deklasirao Bačku sa 4:0 na stadionu Čair, izbio na željeno treće mesto na tabeli, a ova generacija ušla je u anale kluba, pošto je postala prva u istoriji Radničkog koja je ostvarila šest pobeda za redom u najelitnijem takmičenju.

screeneshot
screeneshot

Šef stručnog štaba Boban Dmitrović debitovao je ubedljivim trijumfom, a junak meča bio je Slaviša Stojanović koji je ostvario het-trik, dok se u listu strelaca upisao i Miloš Petrović.

Susret je počeo velikom šansom za goste u šestom minutu. Đorić je iskoristio kiks Bulatovića, izašao sam pred golmana Živkovića, a ovaj se istakao sjajnom intervencijom i sačuvao svoju mrežu.

Radnički je nakon ove situacije preuzeo inicijativu, potiskivao goste na njihovu polovinu, pa je u 22. minutu Babić ušao u kazneni prostor sa leve strane, Varga ga je tamo oborio, a sudija Čolović pokazao na belu tačku. Jedanaesterac je dva minuta kasnije izveo Slaviša Stojanović i sigurnim udarcem savladao Jevrića, za 1:0.

Nišlije su posle 180 sekundi nokautirale rivala i već tada rešile ovaj duel u svoju korist. Nakon jedne dubinske lopte u prazan prostor sa polovine Radničkog ispala je cela odbrana Bačke, a ovaj poklon je spremno dočekao Slaviša Stojanović, u punom trku ušao u šesnaesterac sa desne strane i „milimetarski“ precizno poslao loptu u suprotni ugao, za velikih 2:0.

Do kraja prvog dela nije bilo uzbuđenja, a izabranici Bobana Dmitrovića su u nastavku u potpunosti kontrolisali ritam meča. Subić je u 59. minutu centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, Mićić je u skoku nadvisio čuvara, tukao glavom, a Jevrić je odličnom paradom sprečio siguran pogodak.

Rezultat 2:0 bio je na snazi do samog finiša, a kada su mnogi pomislili da će tako i ostati do kraja, Radnički je ubacio u veću brzinu i sa još dva gola dotukao protivnika. Novajlija Stanisavljević je u 87. minutu centrirao sa desne strane, a Miloš Petrović je bio najbolji u skoku i glavom zakucao loptu pod prečku, za 3:0.

Konačnih 4:0 postavljeno je trećem minutu sudijske nadoknade vremena. Stanisavljević ju u solo-prodoru u protivničkom šesnaestercu nepropisno zaustavljen, a sudija Čolović je još jednom pokazao na belu tačku. Odgovornost je ponovo preuzeo Slaviša Stojanović i bio neumoljiv za ubedljiv trijumf Radničkog i najavu uspešnog proleća.

Klub sa Čaira sada ima 42 boda i nalazi se na trećem mestu, koje na kraju sezone garantuje nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Radnički u sledećem kolu gostuje čačanskom Borcu.

REČ TRENERA:
Zvezdan Milošević, Bačka: Ne mogu da budemo zadovoljan rezultatom, jer mislim da je poraz previsok. Ipak, igrali smo protiv kvalitetnijeg rivala na teškom terenu i ja im čestitam na pobedi. Nama ostaje da se što pre okrenemo sledećim obavezama i pokušamo da se dobro pozicioniramo pred plej-aut koji nas očekuje.

Boban Dmitrović, Radnički: Raduje me pobeda, ali moram da kažem da nisam u potpunosti zadovoljan kako je išla ova utakmica. Bilo je tu i dobrih i loših stvari, tako da ćemo neke segmente u igri morati što pre da korigujemo. Važno je da smo startovali kako smo hteli i da smo na dobrom putu, oborili smo i taj rekord, a već od sutra se okrećemo pripremi meča sa Borcem.

RADNIČKI – BAČKA 4:0 (2:0)

Niš, 18. februara-stadion Čair. Gledalaca: 1.500. Sudija: Dragan Čolović. Strelci: 1:0 Slaviša Stojanović 24. iz penala.- 2:0 Slaviša Stojanović 27.- 3:0 Petrović 87.- 4:0 Slaviša Stojanović 93. iz penala. Žuti kartoni: Petrović, Noma (Radnički), Varga, Mićić, Dimitrijević (Bačka).

RADNIČKI: Živković, Bulatović, Petrović, Subić, Aksentijević, Mićić, Noma, Saša Stojanović (od 68. Stanisavljević), Mrkić (od 73. Jovanović), Babić (od 90. Ćirković), Slaviša Stojanović.

BAČKA: Jevrić, Varga (od 46. M. Bajić), F. Bajić, Bjeloš, Ilić, Švonja, Radinović (od 46. Dodlek), Đorić, Mićić (od 78. Čeković), Luković, Dimitrijević.


#   Niš   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   Saša Stojanović   Slaviša Stojanović   Bačka FK   Ana Živković   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima