Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лалатовић: Против Мачве да учврстимо друго место на табели

rssBookmark and Share

Ниш 30.10.2018. ФК Раднички

Фудбалери Радничког у среду од 16 часова дочекују Мачву, у склопу 14. кола Суперлиге Србије. Нишки тим у овај меч улази у одличном расположењу. Други је на табели са 28 бодова, налази се у серији од 11 утакмица без пораза и бележи најбоље резултате у националном шампионату у својој историји.

Фото: ФК Раднички
Фото: ФК Раднички

Мачва стиже у Ниш као 11. екипа на табели са 13 освојених бодова, а после недељног пораза од Црвене звезде са 2:0.

Шеф стручног штаба Радничког Ненад Лалатовић прихватио је улогу фаворита пред овај дуел и истакао да се његов клуб у престоничким медијима мора сагледати у складу са резултатима које остварује.

- Чека нас меч у којем морамо показати озбиљност. С обзиром на наш положај на табели, све екипе ће у утакмице против Радничког улазити максимално мотивисане, са жељом да нам откину бодове. Ми смо у доброј серији. У 15 одиграних мечева у сезони доживели смо само један пораз од Црвене звезде, а добро знате какав смо гол примили на тој утакмици. Мени је лично веома драго што смо дошли у ситуацију да сада сви желе да победе Раднички и што у утакмице против нас улазе као да играју са Црвеном звездом. Радује ме што смо раздвојили Црвену звезду и Партизан на табели и смета ми када се коментарише како Звезда има 11 бодова више од Партизана, а нико не спомиње Раднички. Логично је да се каже да Звезда има девет бодова више од Радничког, јер смо ми та екипа која је у овом тренутку најближа лидеру на табели. Сви морају да схвате да се фудбал у овој земљи не игра само у Београду. Ове сезоне се јасан квалитет види у Нишу и зато сматрам да овај клуб треба третирати према резултатима које остварује- изјавио је Лалатовић, а онда је анализирао екипу Мачве.

- Мачва има квалитетан тим, што сте сви могли видети у њиховом  мечу против Црвене звезде. Ја сам тренирао неколико Мачвиних фудбалера, а издвојио бих Гаврића, који је један од најбољих крилних играча у лиги. Имају Гемовића, Ђокића ,  Адамовића и Лазаревића, са којим сам некада и играо. Они се феноменално бране, имају добру полуконтру и контру и они ће сигурно доћи овде да покушају да изненаде. Њиховом стилу игре свакако ће погодовати лош терен на нашем стадиону, јер ће се бранити, а ми ћемо имати проблем да успоставимо пас игру. Ми нажалост немамо помоћни терен, тренирамо на главном и то свакако није добро за један велики клуб као што је Раднички. Како сезона одмиче, подлога на нашем стадиону све више одговара нашим противницима који долазе да се бране, али без обзира на то наш циљ се зна, а то је победа. Мачву респектујем, као и њиховог тренера Тешовића, али бодове ће морати да потраже на другом месту. Ја не бежим од улоге фаворита на овом мечу. Занимају ме само три бода и верујем да ћемо их освојити пред нашом публиком. Хоћемо да наставимо да пишемо историју. Раднички после 15 кола никада није имао више од 27 бодова, сада већ има 28, али ми се овде нећемо зауставити- јасан је Лалатовић.

Раднички на дуел са Мачвом неће моћи да изађе у најјачем саставу.

- Аксентијевић и Митровић су већ дуго повређени. Нажалост, недавно се повредио и Саша Стојановић, који је по мени један од најбољих играча лиге када је у топ форми, а под знаком питања је наступ Грбића. Он вуче повреду већ неко време, у тренажном је процесу, ушао је са клупе за викенд против Рада, али још увек није на свом максимуму, тако да ће највероватније прескочити овај меч. Сви остали играчи су спремни и мени је драго што у екипи влада веома добра атмосфера. Ја покушавам да са мојих играча скинем притисак и усмерим их само на фудбал. Ми се нисмо разбацивали у прелазном року. Довели смо Црномарковића који је испао из лиге, Ранђеловића и Бондаренка из друге лиге, Дринчића, који је у позним играчким годинама. Сви они овде желе да докажу и покажу да су фудбалери за највише могуће домете. Морам да нагласим и да ових резултата не би било да није феноменалног односа руководства клуба према нама. Плате су редовне, станарине такође и то нам даје комфор да можемо да размишљамо само о фудбалу - рекао је стратег Радничког.  

Цене улазница за меч између Радничког и Мачве су стандардне. Улаз на јужну трибину кошта 150 динара, на источну и западну 300 динара, док је за место у ложи потребно издвојити 1.500 динара.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Саша Стојановић   Ненад Лалатовић   Мачва ФК   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима