Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички спреман да прекине негативну традицију против Спартака

rssBookmark and Share

Ниш 18.08.2018. ФК Раднички

Фудбалски клуб Раднички у недељу од 17 часова гостује Спартаку из Суботице. Утакмица се игра у Кули, а Раднички жели да прекине доминацију Суботичана од пет победа у низу. На конференцији за медије Ненад Лалатовић изнео је очекивања и упознао јавност са амбицијама у наредном сусрету.

Раднички спреман да прекине негативну традицију против Спартака

- Прво желим да кажем да Спартак као клуб не лежи Радничком из Ниша. Раднички је изгубио пет утакмица од овог противника. У последње време традиција је на њиховој страни, али традиција је ту да би се рушила. Даћемо све од себе да забележимо победу. Мени је свеједно ко је противник и да ли игамо на страни, увек играмо на победу. У Кулу идемо да покушамо да срушимо негативну традицију и навијачима у Нишу донесемо три бода, почео је Лалатовић.

Шеф стручног штаба Радничког, потом уз доста поштовања, честитао Спартаку на успешном представљању наше државе у Европи.

- Сви пишу само о Звезди и Партизану, а Спартак је избацио екипу Спарте која у својим редовима има једног Кангу, Плавшића… то је био огроман подвиг. То само показује да они имају велики квалитет. Честитам им на свему учињеном у Европи. Управи, навијачима, играчима и поготову мом драгом колеги Владимиру Гаћиновићу.

Спартак је ове недеље завршио своју европску одисеју. Лалатовић истиче да његови играчи не смеју да полажу наде у умор противника.

- Сви говоре о умору, ја то не признајем. Сматрам да имају квалитетан тим. У другој утакмици против Брондија нису играла четворица играча. Када сам био у Војводини, победили смо Динамо из Минска, у недељу смо играли против Партизана, сви су мислили да нећемо моћи да ходамо, а ми смо победили са 1:3. У фудбалу не постоји умор, све је то у глави играча. Када је екипа спремна, дуго на окупу, лакше им је да играју у ритму субота-среда. Играче припремам тако да избаце из главе да ће противнички фудбалери бити уморни. Спартак ће бити мотивисан за дерби који ће снимати Арена, желеће да покажу да им је утакмица против Пролетера била лош дан, каже Лалатовић

Новинаре је занимала и кадровска ситуација у „Реалу са Нишаве“.

- Као што знате, не можемо да рачунамо на двојицу голмана, Младена Живковића и Ивана Булајића. Оно што је за мене јако битно, јесте да се Бабић полако враћа. Тренирао сам га у Пролетеру и Војводини. Знам колико је он важан за Раднички. Бабић је прошле полусезоне играо добро, када се буде вратио имаћемо у њему велико појачање. Боривоје Ристић је добио сертификат и биће у конкуренцији за Спартак, каже шеф стручног штаба Радничког.

Не рачунајући пораз од Црвене звезде у другом колу Суперлиге, ово је прави тест за Раднички.

- За нас сада почиње период тешких утакмица. Борићемо се са свим противницима који се боре за Европу. Прво смо играли против Вождовца, па идемо Спартаку, онда на Чаир долази Напредак, а онда гостовање Чукаричком и Војводина на Чаиру. Имамо паклен распоред, свака ће бити дерби утакмица, за нас, али и противнике. Видећемо ко заслужује Европу, сигуран сам да ћемо бити на висини задатка, закључак је Лалатовића.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Спартак ФК   Ненад Лалатовић   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима