Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички убедљиво однео победу над Спартаком

rssBookmark and Share

Ниш 20.08.2018. ФК Раднички

Раднички је убедљиво победио Спартак из Суботице са 4:1 у дербију 5. кола Суперлиге. У утакмици одиграној у Кули, Раднички је приказао сигурну игру и у потпуности оправдао улогу фаворита.

Раднички убедљиво однео победу над Спартаком

Два гола за Раднички постигао је Нермин Хаскић, док су се у стрелце уписали и Александар Станисављевић и Лазар Ранђеловић, који је постигао првенац у дресу нишког тима. Почасни поготак за „Голубове“, постигао је Бојан Чечарић у 86. минуту.

Раднички је добро отворио утакмицу, већ у уводним тренуцима стекао је теренску иницијативу. Прву шансу „Реал са Нишаве“ имао је након неколико минута, тада је Ријота Нома шутирао, а пројектил Јапанца прошао је тик поред стативе Николе Перића. У првих 20. минута меча Раднички је још једном запретио преко Јапанца, његов ударац са ивице шеснаестерца завршио је изнад пречке домаћина.

Прву озбиљнију шансу да угрози гол Боривоја Ристића имао је Бојан Чечарић, нападач „Голубова“ изашао је пред голмана Ристића, а чувар мреже Радничког био је на висини задатка и без већих проблема уклонио је опасност.

Играо се 28. минут, на асистенцију Петра Грбића по левој страни лопта пада на петерац, а искусни Нермин Хаскић доноси предност гостима. Раднички се није задовољавао минималцем, већ је наставио да напада и након пенала у 35. минуту Александар Станисављевић је поставио коначних 2:0 у првом полувремену.

Није много требало Радничком да и другу деоницу започне голом. Из добре одбране родила се прилика за контру, а асистенцију Нермина Хаскића крунисао је првенцем у дресу Радничког Лазар Ранђеловић. У 51. минуту, на семафору 3:0. Са десне стране центаршут долази до Андрије Милића, а његов покушај лако је неутралисао Ристић. Након комбинације са Сашом Стојановићем у 74. минуту Хаскић постиже свој други гол на мечу.

У 86. минуту Спартак је успео да смањи на 4:1, a to ће се испоставити као коначан резултат, након ударца Марчића, Боривоје Ристић добро је реаговао, а на одбитак је натрчао Чечарић.

Спартак ЖК – Раднички Ниш 1:4
Стадион: Кула.
Гледалаца: 400
Стрелци: Чечарић 86′ – (Спартак) – : Хаскић 28′, Станисављевић (п) 35′, Ранђеловић 51′, Хаскић 74′ (Раднички)
Картони: Дунђерски, Текијашки, Милић (Спартак) – Станисављевић, Станковић, Нома (Раднички)

Спартак: Никола Перић, Андрија Вукчевић, Немања Текијашки, Стефан Милошевић, Милан Марчић, Давид Дунђерски (Серхиј Куленић 54′), Немања Главчић, Тим Чоу, Дејан Ђенић (Торбица 37′), Огњен Ђуричин (Андрија Милић 57′), Бојан Чечарић

РадничкиРаднички: Боривоје Ристић, Ђорђе Црномарковић, Радован Панков, Александар Тодоровски, Никола Станковић, Никола Дринчић, Петар Грбић (А. Јовановић 71′), Лазар Ранђеловић, Нермин Хаскић (Никодијевић 77′), Риота Нома, Александар Станисављевић (Саша Стојановић 59′).

 


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Саша Стојановић   Спартак ФК   Никола Станковић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима