Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Регионална Домијада у спорту одржана у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 16.04.2018. Јужна Србија Инфо

– Било је потребно уложити много труда, одрицања и напора да постигнете добре резултате и будете тимови ваших домова на овом такмичењу. Тај успех је још већи и значајнији јер те активности усклађујете са својим школским обавезама, изјавио је председник Општине Прокупље Александар Симоновић на отварању 23. Регионалне домијаде у спорту чији организатор је био прокупачки Дом ученика средњих школа.

Регионална Домијада у спорту одржана у Прокупљу

На овој јединственој спортској манифестацији средњошколаца присуствовало је близу 700 спортиста из Прокупља, Ниша, Зајечара, Бора, Неготина, Црне Траве, Лесковца, Врања, Алексинца, Сурдулице, Босилеграда, Пирота, Књажевца и Бабушнице  који су се такмичили у седам спортских дисциплина.

Свечаном отварању спортских такмичења присуствовао је и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић.

Пожелевши учесницима добре резултате, фер борбу и витештво, Симоновић је учесницима пожелео да се ван терена лепо друже.

-Живот у домовима је помало другачији од већине ваших вршњака, јер ваше школовање захтева да будете одвојени од својих домова и породица. Оваква такмичења и дружења су прилика да се афирмишу праве друштвене вредности које ви кроз ваш рад негујете, рекао је он истакавши да ће сви такмичари  након завршетка спортских борби на терену и међусобног дружења понети лепу слику о Прокупљу.

Према његовим речима добрим резултатима у школи, на спортским теренима и  свим другим активностима велики допринос дају васпитачи јер брину и на прави начин пружају подршку младим генерацијама који су будућност наше земље.

Директорица Дома ученика средњих школа у Прокупљу Јелена Вуковић подвлачи да су припреме за највећи овогодишњи прокупачки спортски догађај почеле пре неколико месеци.

-На Регионалној домијади у спорту сви учесници-спортисти су самим доласком у Прокупље победници. Само учешће дечака и девојчица у малом фудбалу, кошарци, одбојци, стоном тенису, шаху, стрељаштву је нешто што ће они дуго памтити. Оваква окупљања су и прилика да васпитачи размене искуства о раду, а средњошколци склопе многа пријатељства са корисницима домова из других градова, истиче Вуковићева додавши да су сви запослени прокупачког Дома уложили велики труд, знање и енергију да дају допринос овом такмичењу.

Она наглашава да је у припремама за организацију имала велику подршку локалне самоуправе, основних и средњих школа, Спортског савеза,  Дома здравља, Полицијске управе и људи добре воље.

Директори средњошколских домова из Лесковца и Алексинца Иван Илић и Дејан Милиновић импресионирани су били читавом организацијом такмичења.

-Са правом можемо рећи да уз оволики број ученика Прокупље је било град младости. Ово нам није први пут да долазимо у овај град. Оно што смо приметили јесте да се оно из године у годину мења и постаје лепо место за живот и рад људи, истакли су они.

Средњошколке прокупачког Дома прво место заузели су у кошарци, друго у одбојци, а екипно треће у шаху и стрељаштву.  Средњошколци су заузели прво место у одбојци.

Након завршетка такмичења Јелена Вуковић је подвукла да је током боравка средњошколаца Прокупље био град младости, веселих осмеха и дружења који ће сви такмичари дуго памтити.

Додели признања и пехара победницима, као и захвалница појединцима и установама који су дали допринос овој манифестацији, присуствовала је и већница за спорт Општине Прокупље Маја Ранђеловић.

У културном делу програма учествовао је Дечији хор Дома културе“Сањалице“ и КУД „Топличанин“.

Републичка такмичења у Краљеву

Након добрих резултата на Регионалним домијадама у културном стваралаштву и спорту, која су одржана у Пироту и Прокупљу најбоље пласирани прокупачки средњошколци учествоваће и на Републичком  такмичењу које ће се у мају одржати у Краљеву, изјавила је Јелена Вуковић истакавши да су припреме за представљање Дома и Прокупља за ова такмичења већ почела.


#   Прокупље   спорт   Маја Ранђеловић   прво место   Александар Симоновић   Дејан Милиновић   Домијада   Дом ученика Прокупље   Милан Аранђеловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима