Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Regionalna Domijada u sportu održana u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 16.04.2018. Južna Srbija Info

– Bilo je potrebno uložiti mnogo truda, odricanja i napora da postignete dobre rezultate i budete timovi vaših domova na ovom takmičenju. Taj uspeh je još veći i značajniji jer te aktivnosti usklađujete sa svojim školskim obavezama, izjavio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović na otvaranju 23. Regionalne domijade u sportu čiji organizator je bio prokupački Dom učenika srednjih škola.

Regionalna Domijada u sportu održana u Prokuplju

Na ovoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji srednjoškolaca prisustvovalo je blizu 700 sportista iz Prokuplja, Niša, Zaječara, Bora, Negotina, Crne Trave, Leskovca, Vranja, Aleksinca, Surdulice, Bosilegrada, Pirota, Knjaževca i Babušnice  koji su se takmičili u sedam sportskih disciplina.

Svečanom otvaranju sportskih takmičenja prisustvovao je i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović.

Poželevši učesnicima dobre rezultate, fer borbu i viteštvo, Simonović je učesnicima poželeo da se van terena lepo druže.

-Život u domovima je pomalo drugačiji od većine vaših vršnjaka, jer vaše školovanje zahteva da budete odvojeni od svojih domova i porodica. Ovakva takmičenja i druženja su prilika da se afirmišu prave društvene vrednosti koje vi kroz vaš rad negujete, rekao je on istakavši da će svi takmičari  nakon završetka sportskih borbi na terenu i međusobnog druženja poneti lepu sliku o Prokuplju.

Prema njegovim rečima dobrim rezultatima u školi, na sportskim terenima i  svim drugim aktivnostima veliki doprinos daju vaspitači jer brinu i na pravi način pružaju podršku mladim generacijama koji su budućnost naše zemlje.

Direktorica Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelena Vuković podvlači da su pripreme za najveći ovogodišnji prokupački sportski događaj počele pre nekoliko meseci.

-Na Regionalnoj domijadi u sportu svi učesnici-sportisti su samim dolaskom u Prokuplje pobednici. Samo učešće dečaka i devojčica u malom fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu, šahu, streljaštvu je nešto što će oni dugo pamtiti. Ovakva okupljanja su i prilika da vaspitači razmene iskustva o radu, a srednjoškolci sklope mnoga prijateljstva sa korisnicima domova iz drugih gradova, ističe Vukovićeva dodavši da su svi zaposleni prokupačkog Doma uložili veliki trud, znanje i energiju da daju doprinos ovom takmičenju.

Ona naglašava da je u pripremama za organizaciju imala veliku podršku lokalne samouprave, osnovnih i srednjih škola, Sportskog saveza,  Doma zdravlja, Policijske uprave i ljudi dobre volje.

Direktori srednjoškolskih domova iz Leskovca i Aleksinca Ivan Ilić i Dejan Milinović impresionirani su bili čitavom organizacijom takmičenja.

-Sa pravom možemo reći da uz ovoliki broj učenika Prokuplje je bilo grad mladosti. Ovo nam nije prvi put da dolazimo u ovaj grad. Ono što smo primetili jeste da se ono iz godine u godinu menja i postaje lepo mesto za život i rad ljudi, istakli su oni.

Srednjoškolke prokupačkog Doma prvo mesto zauzeli su u košarci, drugo u odbojci, a ekipno treće u šahu i streljaštvu.  Srednjoškolci su zauzeli prvo mesto u odbojci.

Nakon završetka takmičenja Jelena Vuković je podvukla da je tokom boravka srednjoškolaca Prokuplje bio grad mladosti, veselih osmeha i druženja koji će svi takmičari dugo pamtiti.

Dodeli priznanja i pehara pobednicima, kao i zahvalnica pojedincima i ustanovama koji su dali doprinos ovoj manifestaciji, prisustvovala je i većnica za sport Opštine Prokuplje Maja Ranđelović.

U kulturnom delu programa učestvovao je Dečiji hor Doma kulture“Sanjalice“ i KUD „Topličanin“.

Republička takmičenja u Kraljevu

Nakon dobrih rezultata na Regionalnim domijadama u kulturnom stvaralaštvu i sportu, koja su održana u Pirotu i Prokuplju najbolje plasirani prokupački srednjoškolci učestvovaće i na Republičkom  takmičenju koje će se u maju održati u Kraljevu, izjavila je Jelena Vuković istakavši da su pripreme za predstavljanje Doma i Prokuplja za ova takmičenja već počela.


#   Prokuplje   sport   Maja Ranđelović   prvo mesto   Aleksandar Simonović   Dejan Milinović   Domijada   Dom učenika Prokuplje   Milan Aranđelović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima