Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Трофеј Црвени Крст" кошаркаша у колицима

rssBookmark and Share

Ниш 28.05.2022. Јужна Србија Инфо

Другу годину заредом, ГО Црвени Крст покровитељ је турнира који „Трофеј Црвени Крст“. Турнир је свечано отворио већник за спорт при Градској општини Црвени Крст, Миломир Блажевић, који није крио задовољство сликом у ОШ „Иво Андрић“ – истурено одељење „Бранко Бјеговић“.

„Трофеј Црвени Крст" кошаркаша у колицима

„Мени је част као већнику за спорт при ГО Црвени Крст да један спортски колектив какав је ККК Наис тренира на територији наше општине. Са поносом могу да кажем да сарађујемо од 2019. године и да се та сарадња креће узлазном линијом. Овогодишњи турнир је организационо превазишао прошлогодишњи, потрудићемо се да наредни буде међународног карактера. Наша општина је увек ту за спортисте и особе са инвалидитетом.“ -рекао је већник за спорт, Миломир Блажевић.

Свечаном отварању је присуствовала и већница за образовање и културу ГО Црвени Крст, Јелена Мадић, комесар са суђење Балканске лиге и повереник за судије при Регионалном кошаркашком савезу Источна Србија, Игор Ђорђевић, председник Спортског савеза особа са инвалидитетом Крушевца, Дејан Ивановић, председник ККК Наис, Марко Александровић. Иначе, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу је подржао органиацију утакмице волонтирањем обезбедио десетак студената.

Утакмица традиционалних ривала је била занимљива од првог подбацивања које је извео већник Миломир Блажевић. Почетну четвртину је добио клуб из Београда, али је на полуверемену ККК Наис имао предност од 6 поена (25:19). ККК Наис је „додао гас“ у трећој четвртини после које је предност повећана на 18 поена (41:23). У последњој четвртини су стрелци били (готово) неактивни, дато је само 15 поена, уз минималну предност ККК Мега Деспот (8:7), а за коначних 48:31. 

Најефикаснији у екипи ККК Наис и уједно најбољи играч меча је био центар Немања Тадић са 18 поена и 12 скокова. У борбеној екипи ККК Мега Деспот најефикаснији Немања Вукашиновић са 11 поена. 

„Честитам екипама на борбености, утакмица је била права лигашка, чврста, борбена, брза, атрактивна и пристојно ефикасна. Било је доста грешака и промашених шутева на обе стране. Искористили смо доминацију у скоку коју смо иницијално имали. Задовољни смо како смо резултатски почели турнир „Трофеј ГО Црвени Крст“ – рекао је тренер и генерални секретар ККК Наис, Иван Поповић.

Стручни штаб ККК Мега Деспот сматра да је доминација ККК Наис у скоку постојала, али да је узрок пораза лош % шута екипе из престонице Србије.
„Очекивали смо да ККК Наис буде успешнији у скоку, имали су их 8 више. Главни узрок нашег пораза је наш катастрофалан шут из игре (28%), док је наш ривал био знатно успешнији (48%), на готово идентичном броју покушаја шута. Честитам екипи ККК Наис на победи, а мојим играчима на борби. Захваљујем се на гостропримству. ККК Наис је временом развио сјајан однос са локалном самоуправом, узор су свима.“ - рекао је тренер и играч ККК Мега Деспот, Милан Зелен, иначе носилац националног спортског признања захваљујући успесима у стоном тенису.

„Трофеј Црвени Крст“ се наставља у јуну када ће данашњи ривали играти још по једну утакмицу са ККуК Тугар из Параћина. Треба нагласити да се ова утакмица се бодује за Лигу кошаркаша у колицима Србије (ЛККС) која се наставља у јулу. 

ККК Наис : ККК Мега Деспот 48:31 (8:10, 17:9, 16:4, 7:8)
Дворана: сала ОШ „Иво Андрић“ – истурено одељене „Бранко Бјеговић“ 
Гледалаца: 30
Судије: Станковић (Ниш), Крстић (Ниш), Милошевић (Ниш)
ККК Наис: Шимандли, Тадић 18, Костић (кап.), Јовановић 6, Поповић, Нонковић 6, Динић 6, Маринковић 2, Лазаревић 10. Тренер: Поповић
ККК Мега Деспот: Макуловић, Фуцић, Јовановић (кап.), Марић, Тодоровић, Зелен, Вукашиновић, Павловић, Салиу, Бицок. Тренер: Фуцић, Зелен.

 


#   Ниш   кошарка   Црвени Крст градска општина   Факултет спорта и физичког васпитања   Игор Ђорђевић   Немања Тадић   Клуб кошаркаша у колицима НАИС   кошарка у колицима   Трофеј црвени крст
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима