Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Успешна 2023. година за КБС "Наисус"

rssBookmark and Share

Ниш 19.01.2024. Јужна Србија Инфо

Клуб борилачких спортова „Наисус“ је имао веома активну и успешну 2023.годину. Узевши учешће на 3 припремна кампа и 18 такмичења, биланс медаља је импозантних 206.

Успешна 2023. година за КБС "Наисус"

Бугарски Тетевен, затим грчки Пантелејмонас и коначно Гостиљска врела на Златибору адекватно су припремили наше такмичаре. Сва три кампа су имала међународни карактер те се свакако нешто другачији приступ имао видети. Да се видео напредак, говори и биланс одличја – 88 златних, 70 сребрних и 48 бронзаних.

–                   Активност али и такмичарски успеси окарактерисали су 2023.годину. Учешће је узето  на чак 18 такмичења, од којих су 7 домаћег карактера (Техничка и Олимпијска лига Града Ниша, као и 3 првенства и 2 КУП-а Србије). Поред 7 међународних турнира, наши такмичари су се борили и на Балканском првенству, Европским школским борилачким играма, Европском првенству за децу као и на Европском техничком првенству. Тиме је епитет репрезентативца завредело чак 8-оро наших такмичара. Поред одличја, клупске витрине богатије су за чак 44 пехара – 21 златан, 9 сребрних и 14 бронзаних. Надамо се да је ово довољно добар доказ челницима Града и Општине да завређујемо њихову финансијску помоћ јер од исте ће зависити и квантитет и квалитет резултата. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

 

     Екипа КБС Наисус-а, предвођена Небојшом Анђелковићем, која се у 2023.год. истакла јесте: 

  • Теодор Митић – најбољи пионир (вишеструки шампион Србије, као и сребро на Европским школским борилачким играма),
  • Вера Јовановић – најбоља пионирка (вишеструка шампионка Србије, као и сребро на Европским школским борилачким играма),
  • Нина Стојковић – пионирка са најбољим резултатом (сребро на Балканском првенству),
  • Илија Стојановић – најбољи кадет,
  • Љиљана Николић – најбоља кадеткиња (сребро на Европским школским борилачким играма),
  • Илија Ничић – најбољи јуниор (бронза на Европским школским борилачким играма),
  • Јелена Стевановић – најбоља јуниорка (вишеструка шампионка Србије, учесник на Европском техничком првенству),
  • Урош Митровић – најбољи сениор (вишеструки шампион Србије, учесник на Европском техничком првенству),
  • Небојша Анђелковић – сениор са најбољим резултатом (бронза на Европском техничком првенству).

 

      И поред незнатне помоћи Града, КБС Наисус је успео да буде један од најуспешнијих клубова како у Нишу, тако и у овом делу Србије. Комплетност клуба састоји се у томе што имамо искусне и едуковане тренере, такмичаре и у борбама и у формама, као и интернационалне судије у обе дисциплине.

  •      Могу да будем веома задовољан учињеним резултатом. Учешће на првенствима и КУП-овим Србије донело је преко 20 златних и сребрних медаља, али и 10-ак бронзаних. То је уродило плодом па је чак нас 8-оро било део репрезентације Србије. У оквиру исте су освојене 5 сребрних и 2 бронзана одличја. Наравно да све ово не би било могуће без пријатеља. Међу њима се истичу Љубиша Ракић и Бранислав Куруца, као и Коста Тодоровић. Такође и Владимир Влајић као и организација СПОЈИ. Nikolay Glavchev јесте један од пријатеља али и део родитеља јер су се нашли када је требало. Искрено се надам већој помоћи а самим тим и бољим резултатима у 2024.год. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Већ у фебруару Клуб наставља са такмичењима – Феникс Опен (Ниш – 10.фебруар). Зависно од здравственог билтена, КБС Наисус ће изаћи са већом или мањом екипом.


#   Ниш   спорт   Наисус КБС   теквондо   Урош Митровић   Небојша Анђелковић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима