Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањанац Кристијан Стошић победник Београдског маратона

rssBookmark and Share

Врање 23.04.2018. Јужна Србија Инфо

Српски атлетичари Кристијан Стошић, члан АК ,,Врањски маратонци" и Нора Тркља из Црвене звезде победници су данашњег 31. Београдског маратона.

Врањанац Кристијан Стошић победник Београдског маратона

Стошић је постао први домаћи атлетичар који је тријумфовао откако се 1990. године прешло на стазу од 42.195 метара. Он је трку претрчао у времену 2:45,23.

Победник 31. Београдског маратона је први Србин после 1989. године којем је то успело, а тријумф је посветио ћерки коју је добио пре два дана.

,,Честитао бих свима који су учествовали у трци по овако тешком времену. То је борба са самим собом. Ишао сам на сигурну победу. Ово је велика част за мене и клуб Врањски маратонци. Победу посвећујем ћерки коју сам добио пре два дана", изјавио је после трке Стошић. Градоначелник Врања др Слободан Миленковић поводом великог успеха упутио је честитку Стошићу.

,,Сви Врањанци поносни су на историјски успех који сте забележили. Поносни смо и на Атлетски клуб ,,Врањски маратонци", који постиже изузетне резултате и постаје све масовнији. На најлепши и најбољи начин презентовали сте Врање, на чему смо вам захвални. Наставићемо да вам пружамо подршку јер сте прави пример младим људима", истиче се у честитки градоначелника, који је пре неколико месеци организовао пријем за Стошића.

Том приликом Кристијан Стошић је истакао да му је једна од жеља да победи на Београдском маратону. 


#   Врање   атлетика   Слободан Миленковић   Кристијан Стошић   Београдски маратон   АК Врањски маратонци
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима