Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranjanac Kristijan Stošić pobednik Beogradskog maratona

rssBookmark and Share

Vranje 23.04.2018. Južna Srbija Info

Srpski atletičari Kristijan Stošić, član AK ,,Vranjski maratonci" i Nora Trklja iz Crvene zvezde pobednici su današnjeg 31. Beogradskog maratona.

Vranjanac Kristijan Stošić pobednik Beogradskog maratona

Stošić je postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara. On je trku pretrčao u vremenu 2:45,23.

Pobednik 31. Beogradskog maratona je prvi Srbin posle 1989. godine kojem je to uspelo, a trijumf je posvetio ćerki koju je dobio pre dva dana.

,,Čestitao bih svima koji su učestvovali u trci po ovako teškom vremenu. To je borba sa samim sobom. Išao sam na sigurnu pobedu. Ovo je velika čast za mene i klub Vranjski maratonci. Pobedu posvećujem ćerki koju sam dobio pre dva dana", izjavio je posle trke Stošić. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković povodom velikog uspeha uputio je čestitku Stošiću.

,,Svi Vranjanci ponosni su na istorijski uspeh koji ste zabeležili. Ponosni smo i na Atletski klub ,,Vranjski maratonci", koji postiže izuzetne rezultate i postaje sve masovniji. Na najlepši i najbolji način prezentovali ste Vranje, na čemu smo vam zahvalni. Nastavićemo da vam pružamo podršku jer ste pravi primer mladim ljudima", ističe se u čestitki gradonačelnika, koji je pre nekoliko meseci organizovao prijem za Stošića.

Tom prilikom Kristijan Stošić je istakao da mu je jedna od želja da pobedi na Beogradskom maratonu. 


#   Vranje   atletika   Slobodan Milenković   Kristijan Stošić   Beogradski maraton   AK Vranjski maratonci
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima