Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањанац Марјан Јанковић, светски првак у каратеу

rssBookmark and Share

Врање 18.10.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и градски већник Ненад Ђорђевић организовали су пријем за Марјана Јанковића, који је на првенству у каратеу одржаном у Егеру, у Мађарској, освојио титулу светског првака, у категорији од 18 до 21 године.

Врањанац Марјан Јанковић, светски првак у каратеу

Честитајући овај велики успех градоначелник др Миленковић је истакао да је Јанковић, ученик четвртог разреда Гимназије, трасирао пут ка освајању олимпијске медаље. ,,Потребно је много труда и одрицања да би се постигао овако велики успех. Марјанов пример треба да мотивише и остале младе људе да се баве спортом, и да се на тај начин правилно изграђују. Поносни смо на Јанковићев успех, али и на све спортисте који бележе одличне резултате на спортским теренима. Град Врање ће наставити да пружа подршку клубовима", нагласио је градоначелник др Миленковић.

По речима светског првака у каратеу Марјана Јанковића, имао је четири борбе, а у финалу је савладао Румуна. ,,Овим спортом се бавим пуних 12 година и за светско првенствено свакодневно сам се припремао више од два месеца", рекао је Јанковић, који се захвалио градоначелнику на подршци. Јанковић је прошле године био и првак Европе. На пријему је говорио и тренер КК ,,Врање" Ратко Крстић, ,,Велика је част представљати репрезентацију Србије и бити први на свету, међу 2.200 каратиста из 58 земаља. Ово је велики успех за све", нагласио  је Крстић.


#   Врање   карате   такмичење   Слободан Миленковић   Град Врање   Мађарска   златна медаља   Ненад Ђорђевић   Марјан Јанковић   Егер Мађарска
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима