Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranjanac Marjan Janković, svetski prvak u karateu

rssBookmark and Share

Vranje 18.10.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i gradski većnik Nenad Đorđević organizovali su prijem za Marjana Jankovića, koji je na prvenstvu u karateu održanom u Egeru, u Mađarskoj, osvojio titulu svetskog prvaka, u kategoriji od 18 do 21 godine.

Vranjanac Marjan Janković, svetski prvak u karateu

Čestitajući ovaj veliki uspeh gradonačelnik dr Milenković je istakao da je Janković, učenik četvrtog razreda Gimnazije, trasirao put ka osvajanju olimpijske medalje. ,,Potrebno je mnogo truda i odricanja da bi se postigao ovako veliki uspeh. Marjanov primer treba da motiviše i ostale mlade ljude da se bave sportom, i da se na taj način pravilno izgrađuju. Ponosni smo na Jankovićev uspeh, ali i na sve sportiste koji beleže odlične rezultate na sportskim terenima. Grad Vranje će nastaviti da pruža podršku klubovima", naglasio je gradonačelnik dr Milenković.

Po rečima svetskog prvaka u karateu Marjana Jankovića, imao je četiri borbe, a u finalu je savladao Rumuna. ,,Ovim sportom se bavim punih 12 godina i za svetsko prvenstveno svakodnevno sam se pripremao više od dva meseca", rekao je Janković, koji se zahvalio gradonačelniku na podršci. Janković je prošle godine bio i prvak Evrope. Na prijemu je govorio i trener KK ,,Vranje" Ratko Krstić, ,,Velika je čast predstavljati reprezentaciju Srbije i biti prvi na svetu, među 2.200 karatista iz 58 zemalja. Ovo je veliki uspeh za sve", naglasio  je Krstić.


#   Vranje   karate   takmičenje   Slobodan Milenković   Grad Vranje   Mađarska   zlatna medalja   Nenad Đorđević   Marjan Janković   Eger Mađarska
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima