Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Loše stanje u fiskulturnim salama u vranjskim školama

rssBookmark and Share

Vranje 12.03.2017. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Pojedine fiskulturne sale u školama na teritoriji grada Vranja su u izuzetno lošem stanju. Izvođenje časova fizičkog vaspitanja je rizično za decu a u najgorem stanju je sala Tehničke škole u Vranju.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Grad Vranje intenzivno radi na poboljšanju uslova za obavljanje fizičkih aktivnosti školaraca, pa će tako uskoro i sala u ovoj srednjoj školi biti osposobljena za rad.

Ovako trenutno izgleda fiskulturna sala u srednjoj Tehničkoj školi u Vranju.

Zbog prokišnjavanja krova tokom zimskih dana došlo je do oštećenja parketa na pojedinim mestima što može izazvati povređivanje dece.

''Trenutno održavanje časova fizičkog vaspitanja nije bezbedno za učenike, tako da koristimo lepo vreme za održavanje časova napolju. Tokom vikenda radićemo na tome da saniramo parket i nadam se ćemo već sledeće nedelje vratiti decu u salu i osposobiti je za rad'', rekao je Slaviša Anđelković, direktor tehničke škole.

U lošem stanju su i fiskulturne sale u Osnovnim školama ''Jovan Jovanović Zmaj'' i ''Dositej Obradović''. U planu je i njihova rekonstrukcija.

''Prvi korak ka renoviranju fiskulturnih sala u školama na teritoriji Grada Vranja je izrada projektno tehničke dokumentacije što se očekuje da urade direktori škola. Gradonačelnik dr Slobodan Milenković je nedavno imao sastanak sa direktorima svih škola na kome im je dao detaljna uputstva šta se očekuje od njih kako bi se krenulo u rekonstrukcije fiskulturnih sala. Time će deci biti stvoreni adekvatni uslovi za obavljanje fizičkih aktivnosti i održavanja časova fizičkog vaspitanja'', pojašnjava Nenad Đorđević, gradski većnik za sport Đorđević je rekao da se uveliko radi na rekonstrukciji Osnovnih škola ''Vuk Karadžić'' i ''Svetozar Marković'' čime će biti obuhvaćeno i renoviranje fiskulturnih sala u njima.

Komentara: 0


#   Vranje   škole   Svetozar Marković   Jovan Jovanović   Gradski većnik   Slobodan Milenković   Grad Vranje   adaptacija   Nenad Đorđević   fiskulturna sala
@


 


[ Dodaj komentar ]