Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Златне нишке кајакашице

rssBookmark and Share

28.04.2015. С.Л. Јужна Србија Инфо

На Отвореном првенству Босне и Херцеговине, одржаном протеклог викенда, такмичарке Кајак кану клуба Медицинар из Ниша освојиле су шест златних медаља. Током маја и јуна очекују их Европски куп и Европско првенство.

Оља Лазаревић,  Фото: Јужна Србија Инфо
Оља Лазаревић, Фото: Јужна Србија Инфо

Младе Нишлијке браниле су боје Ниша на управо завршеном Отвореном првенству Босне и Херцеговине у кајаку на дивљим водама, и освојиле најсјајнија одличја!

Оља Лазаревић је у сениорској категорији била најбоља у спринту и класику у кануу на брзим водама, Маја Лазаревић у кајаку за сениорке, била је најбоља и у спринту и у класику, а Милица Костов је освојила два злата, у спринту и класику, у кануу у јуниорској категорији.

Такмичење у спусту одржано је у Бањалуци, на Врбасу, а учествовали су такмичари из свих бивших југословенских република.

Да подсетимо, ранијих година Оља Лазаревић је била четврта у Европи, и пета на светском првенству у кајаку на дивљим водама.

Маја Лазаревић

Ове девојке тек очекују значајна такмичења у региону и у Европи. Већ наредног викенда је изборна трка за Европско првенство, које се одржава од 4. до 7. јуна такође у Бањалуци. А претходи му Европски куп у Ааустрији, који је 9. и 10. маја.

Ипак, за сва ова такмичења, за која нишке кајакашице Медицинара имају и норму и потенцијал, за сада немају чак ни средства за одлазак екипе. И она скромна средства која клубу припадају из градског буџета, нису исплаћена због тешке ситуације у којој је Град Ниш. Како кајак не спада међу популарне спортове код нас, спонзорства су ретка, тако да се ове спортисткиње боре са много проблема како би дошле до циља. Јер након свакодневних напорних тренинга, и у води и у теретани, морају да размишљају и о томе хоће ли уопште моћи да са чамцима и опремом, стигну до Аустрије.

Иначе, поред успешне спортске каријере, Оља и Маја Лазаревић баве се и тренерским радом, и своје знање преносе младим генерацијама, које тренирају у Медицинару.   

Милица Костов


#   Европско првенство   Оља Лазаревић   Медицинар ККК   кајак на дивљим водама   златна медаља   Маја Лазаревић   Милица Костов
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима