Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фестивал старопланинских укуса у Темској

rssBookmark and Share

Пирот 18.07.2016. Пиротске Вести

Седми Фестивал старопланинских јела одржан је јуче у селу Темска. Променљиво време утицало је на мањи број такмичара, али није застрашило посетиоце, који су у све већем броју пристизали после свечаног отварања Фестивала.

Фото: Пиротске Вести
Фото: Пиротске Вести

Свега 5 екипа, од пријављених 17,  надметало се у припремању старопланинског котлића. Док је у категорији спремања најбољег јела било пријављено 15 такмичара.

– Синоћња киша пореметила је организацију, нису дошле све пријављене екипе. Спремали смо се да штандове поставимо у школској сали, а како се разведрило пребацили смо све ипак на отвореном, а то нам је одузело много времена. Заинтересованост је мања и мораћемо нешто да променимо да некако обогатимо Фестивал – изјавио је Томислав Панчић, председник Савета МЗ села Темска.

Фестивал старопланинских јела свечано су отворили председник Савета МЗ, Томислав Панчић и  градоначелник Пирота, Владан Васић.

– Град ће и убудуће пружати подршку организаторима, јер сматрамо да је ова манифестација веома значајна за развој села, као и за развој града и локалне гастрономије коју заговарамо и нудимо као један од наших брендова. Није лако организовати овај фестивал по седми пут, то је неки кризни период, зато очекујем да наредне године буде више људи и да имамо бољу прекограничну сарадњу на оваквим пројектима – изјавио је Владан Васић.

Коментара: 0


#   Пирот   Стара планина   Владан Васић   Темска   Туристичка организација Пирот   Удружење жена Клок   гастро туризам   Фестивал старопланинских јела
@kzpvladanvasic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима