Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Festival staroplaninskih ukusa u Temskoj

rssBookmark and Share

Pirot 18.07.2016. Pirotske Vesti

Sedmi Festival staroplaninskih jela održan je juče u selu Temska. Promenljivo vreme uticalo je na manji broj takmičara, ali nije zastrašilo posetioce, koji su u sve većem broju pristizali posle svečanog otvaranja Festivala.

Foto: Pirotske Vesti
Foto: Pirotske Vesti

Svega 5 ekipa, od prijavljenih 17,  nadmetalo se u pripremanju staroplaninskog kotlića. Dok je u kategoriji spremanja najboljeg jela bilo prijavljeno 15 takmičara.

– Sinoćnja kiša poremetila je organizaciju, nisu došle sve prijavljene ekipe. Spremali smo se da štandove postavimo u školskoj sali, a kako se razvedrilo prebacili smo sve ipak na otvorenom, a to nam je oduzelo mnogo vremena. Zainteresovanost je manja i moraćemo nešto da promenimo da nekako obogatimo Festival – izjavio je Tomislav Pančić, predsednik Saveta MZ sela Temska.

Festival staroplaninskih jela svečano su otvorili predsednik Saveta MZ, Tomislav Pančić i  gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

– Grad će i ubuduće pružati podršku organizatorima, jer smatramo da je ova manifestacija veoma značajna za razvoj sela, kao i za razvoj grada i lokalne gastronomije koju zagovaramo i nudimo kao jedan od naših brendova. Nije lako organizovati ovaj festival po sedmi put, to je neki krizni period, zato očekujem da naredne godine bude više ljudi i da imamo bolju prekograničnu saradnju na ovakvim projektima – izjavio je Vladan Vasić.

Komentara: 0


#   Pirot   Stara planina   Vladan Vasić   Temska   Turistička organizacija Pirot   Udruženje žena Klok   gastro turizam   Festival staroplaninskih jela
@kzpvladanvasic @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}