Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јединствен прелет балона над Нишом одушевио грађане: Незаборавни призори на небу изнад града

rssBookmark and Share

Ниш 16.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Протекле недеље, небо изнад Ниша оживело је спектакуларним призором - прелетом балона са посадом, који је на свом путу од Немачке до Грчке прошао и кроз наш град. Балон на гасни погон типа "Баллонбау" и достигао висину од око 2.500 метара, пружајући незаборавни поглед на град.

Фото: AUT 2 Austria 2 Gordon Bennett Gas Balloon Team
Фото: AUT 2 Austria 2 Gordon Bennett Gas Balloon Team

Фотографије које су забележили чланови посаде пружиле су јединствену перспективу Ниша у вечерњим сатима, откривајући његову лепоту са висине од 2.500 метара. Балон на гасни погон прилазио је из правца северозапада, доносећи невероватне призоре градским становницима.

Овај узбудљив прелет део је припрема аустријског тима "АУТ 2 Аустрика 2 Гордон Беннетт Гас Баллоон Тем" за престижни догађај - куп "Гордон Бенет" планиран за 2025. годину. Током свог другог тренинг лета, тим је путовао од јужног дела Немачке, преко Србије и Ниша, све до околине Солуна у Грчкој, остварујући импресиван резултат од 1.119 км у трајању од 28,5 сати.

Ово није први пут да се овај тим упустио у авантуру тренинг летова. Претходно су из немачког града Бургкирхена прелетели до Уба, демонстрирајући своју посвећеност и вештину у припреми за надметање на глобалном нивоу.

Спектакуларни прелет балона над Нишом потврдио је значај града као важне тачке на путу ваздушних авантуриста из целог света. Грађани су имали прилику да уживају у незаборавном призору који је одушевио многе.


#   Ниш   туризам   фотографије   панорама   балон летећи балон
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима