Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Српски туристи у Грчкој немају разлога за бригу (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

01.07.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Српски туристи који свој одмор проводе у Грчкој, упркос економској ситуацији ове земље, немају разлога за панику.
Како нишка телевизија преноси у познатим летовалиштима на северу грчке паника се готово не примећује.

Српски туристи у Грчкој немају разлога за бригу (ВИДЕО)

У туристичким агенцијама кажу да никакве примедбе клијената нису имали, а министарство туризма ове земље напомиње да се мере ограничења промета капитала не односе на кредитне картице издате у иностранству.

Српски грађани који тренутно летују у Грчкој као и они који тек треба да летују, за сада нису забринути због економских проблема у овој земљи. Отказивања аранжмана у туристичким агенцијама – нема.

Према речима новинарке Нишке телевизије, која се налази на Халкидикију, ово познато одмаралиште и даље је избор многих српских туриста, а тренутна ситација у земљи не утиче ни на понашање туриста а ни локалног становништва.

На туристе који се већ налазе у Грчкој, али и на оне који планирају да дођу, догађаји неће уопште утицати и они могу да наставе да уживају у летовању без апсолутно икаквих проблема, каже се у саопштењу амбасаде грчке у Београду. Притужбе које су до сада Нишлије имале углавном су се односиле налош смештај или неудобан и несигуран превоз, а у туристичкој инспекцији подсећају да је решења свега добра информисаност.

Из министарства туризма Грчке поручују да тамо постоје доволне залихе горива, као и осталих производа и услуга које обезбеују нормално функционисање туристима , и у градским среднима и у унутрашњости и на острвима, те је тако закључак да разлога за панику за сада, нема. Ипак, економисти упозоравају да оно што пак српски туристи у случају продубљења кризе могу да очекују јесу празни рафови и несташица бензина, уколико Грци из страха од раста цена почну да скупљају залихе.

 

Коментара: 0


#   Србија   Грчка   туристи   криза   Министарство туризма
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима