Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srpski turisti u Grčkoj nemaju razloga za brigu (VIDEO)

rssBookmark and Share

01.07.2015. NTV, Južna Srbija Info

Srpski turisti koji svoj odmor provode u Grčkoj, uprkos ekonomskoj situaciji ove zemlje, nemaju razloga za paniku.
Kako niška televizija prenosi u poznatim letovalištima na severu grčke panika se gotovo ne primećuje.

Srpski turisti u Grčkoj nemaju razloga za brigu (VIDEO)

U turističkim agencijama kažu da nikakve primedbe klijenata nisu imali, a ministarstvo turizma ove zemlje napominje da se mere ograničenja prometa kapitala ne odnose na kreditne kartice izdate u inostranstvu.

Srpski građani koji trenutno letuju u Grčkoj kao i oni koji tek treba da letuju, za sada nisu zabrinuti zbog ekonomskih problema u ovoj zemlji. Otkazivanja aranžmana u turističkim agencijama – nema.

Prema rečima novinarke Niške televizije, koja se nalazi na Halkidikiju, ovo poznato odmaralište i dalje je izbor mnogih srpskih turista, a trenutna sitacija u zemlji ne utiče ni na ponašanje turista a ni lokalnog stanovništva.

Na turiste koji se već nalaze u Grčkoj, ali i na one koji planiraju da dođu, događaji neće uopšte uticati i oni mogu da nastave da uživaju u letovanju bez apsolutno ikakvih problema, kaže se u saopštenju ambasade grčke u Beogradu. Pritužbe koje su do sada Nišlije imale uglavnom su se odnosile naloš smeštaj ili neudoban i nesiguran prevoz, a u turističkoj inspekciji podsećaju da je rešenja svega dobra informisanost.

Iz ministarstva turizma Grčke poručuju da tamo postoje dovolne zalihe goriva, kao i ostalih proizvoda i usluga koje obezbeuju normalno funkcionisanje turistima , i u gradskim srednima i u unutrašnjosti i na ostrvima, te je tako zaključak da razloga za paniku za sada, nema. Ipak, ekonomisti upozoravaju da ono što pak srpski turisti u slučaju produbljenja krize mogu da očekuju jesu prazni rafovi i nestašica benzina, ukoliko Grci iz straha od rasta cena počnu da skupljaju zalihe.

 

Komentara: 0


#   Srbija   Grčka   turisti   kriza   Ministarstvo turizma
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima