Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ТОН освојио награде на фестивалу „Кофер слова“

rssBookmark and Share

Ниш 19.10.2015. Јужна Србија Инфо

Туристичка организација Ниш учествовала је на Међународном фестивалу туристичких публикација „Кофер слова“, која се од 14. и 15. октобра одржао у хотелу „Рубин“ у Крушевцу у организацији Туристичке организације Крушевац.

Фото: rtk.rs
Фото: rtk.rs

На овој манифестацији, која од ове године има међународни карактер, учествовало је  50 туристичких организација из Србије, као и гости из Бугарске, Словеније и Источног Сарајева. 

Осим Туристичких организација, на овом фестивалу учествовале су и Специјалне болнице из Врњачке и Рибарске Бање, Факултет за туризам и угоститељство из Врњачке Бање, Етно и друга удружења из Крушевца и други.          
Поред изложбеног  Фестивал туристичких публикација имао је и такмичарски карактер, где је било укупно девет категорија и то: једнолисна туристичка публикација, вишелисна туристичка публикација до 50 страница, вишелисна туристичка публикација са више од 50 страница, монографија градова и општина, допунски промотивни материјал где спада излагање кеса, блокова, фасцикли, беџева, качкета и сличних производа, туристчка мапа, најоригиналнија туристичка публикација, аудио-видео публикација и најбољи веб сајт.
Туристичка организација Ниш такмичила се у три категорије при чему је освојила и награде:
- Прву награду у категорији за најбољу туристичку мапу, друга је била ТО Панчево, трећи Алексинац, а посебну похвалу је добила ТО Ковачица.
- Другу награду у категорији вишелисна туристичка публикација до 50 страница, где је прво место освојила ТО Панчево, треће Чачак, посебну похвалу је добила ТО Мајданпека.
- Другу награду у категорији монографија градова и општина, где је прву освојила Ковачица, а трећа награда није додељена.

Критеријуми за доделу награда били су промоција и унапређење туристичких потенцијала, истицање аутентичности регије кроз публикацију, квалитет и оригиналност садржаја и фотографија, као и квалитет штампе.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Крушевац   туризам   промоција   Бугарска     награда   Туристичка организација     прво место   Туристичка организација Ниш   Фестивал Кофер слова     Источно Сарајево
@


 


[ Додај коментар ]