Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Немачки амбасадор у Нишу: Косово је независна земља и има право на војску

rssBookmark and Share

Ниш 14.12.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб разговарали су данас у Градској кући о сарадњи у области привреде и културе између града и једне од најразвијенијих држава Европе.

Немачки амбасадор у Нишу: Косово је независна земља и има право на војску

Шиб је говорио и о формирању Војске Косова.

Тренутно у Србији послује 400 немачких компанија, па је ова држава водећа по броју инвеститора са сталним трендом унапређења сарадње.

Булатовић је између осталог рекао, да је упознао његову екселенцију са пројектима Града Ниша, посебно са изградњом научно-технолошког парка.

“Наш велики потенцијал лежи у ИТ сектору и обученој и школованој радној снази,што би верујемо могло да буде интересантно немачким компанијама у овој области”,рекао је градоначелник.

Амбасадор Шиб  је рекао да је Ниш занимљива привредна дестинација и да немачко српски привредни односи иду узлазном путањом и да заједничким напорима привредних комора две земље овај тренд може бити још бољи.У Нишу ће данас бити отворена и катедра за германистику на Филозофском факултету, а свечаном отварању присуcтвоваће амбасадор Шиб.

На питање новинара како види даншње догађаје на КиМ, амбасадор Шиб каже да је Косово суверена држава, али да по њему сам процес формирања Војске Косова треба да буде у складу са међународним правом, што је дуготрајан процес уз укључивање свих њених грађана.


#   Ниш   Немачка   Косово и Метохија   Јужна Србија Инфо   Дарко Булатовић   Амбасада Немачке   ИТ сектор   Војска Косова   Томас Шиб
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима