Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Барикаде на путевима: Косовска влада отказала посету Бањама, Вучић ипак кренуо ка српском селу

Bookmark and Share

09.09.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Блокирани сви путеви до Србице због најаве доласка председника Србије Александра Вучића у село Бање. Косовска влада отказала посету из безбедносних разлога, али је Вучић ипак кренуо ка српском селу.

РТС: screeneshot
РТС: screeneshot

Како РТС незванично сазнаје, Кадри Весељи је организатор и поред упозорења Американаца да то не ради. Како јављају извештачи РТС-а, чули су се и рафали. У селу Бање је мирно.

Генерални директор косовске полиције чека позив из Владе са инструкцијом шта да ради. Овог тренутка он не може да гарантује безбедност на путевима.

Протест на путу затекла је јутрос екипа РТС-а, неколико километара од Косовске Митровице. Окупљени носе транспаренте против посете Вучића Космету. Пут је блокиран и са неколико камиона. 

Село Бање налази се у Србици, која је у потпуности насељена Албанцима. У Бањама се налази око 300 српских кућа.

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић рекао је да је то дренички крај, познат по екстремиситма и највећим злочинима које су Албанци починили.

"Очигледно је да су Албанци нервозни. Ово није спонтан, већ организован протест од стране њихових сабораца и политичког врха са циљем да се поремети посета и да се Срби престраше", рекао је Ивановић.

У село Бање околним, макадамским путем, стигла је екипа РТС-а. У селу је мирно, а више стотина грађана се окупило испред предшколске установе "Маја". 

Планом посете било је предвиђено да председник Вучић обиђе предшколску установу "Маја" и да разговара са мештанима.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима