Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дански амбасадор посетио Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 27.01.2018. Јужна Србија Инфо

Амбасадор Краљевине Данске у Србији, Андрес Кристијан Хоугoр, у петак, 26. јануара 2018. године, посетио је Лесковац.

Дански амбасадор посетио Лесковац

 У склопу посете, амбасадор је у Високој пословној школи у Лесковцу отворио „Тренинг центар за предузетнике и кластере“ .

Након обиласка школе, у кабинету градоначелника Лесковца приређен је пријем за амбасадора и његове сараднике, где су вођени разговори о евентуалној сарадњи.

Градоначелник Лесковца, Горан Цветановић, рекао је да Србија и Данска имају дугу традицију сарадње у привредним гранама попут пољопривреде, текстилне индустрије и енергетског сектора.

„Лесковац има капацитете да са Данском развије много ширу сарадњу у оба смера. Отворени смо за пружање подршке јачању међусобних веза у свим аспектима развоја, свакако, пре свега на економској основи. Стога ћемо подржати све иницијативе које су данас покренуте,  али и све друге за које има потенцијала. Подржаћемо сваки пројекат који ће помоћи да се знање једне модерне привреде, као што је данска, имплементира у наш развој.“ Рекао је градоначелник Цветановић.

„Имамо успешну сарадњу у неколико пројеката у Лесковцу и надам се да ће оно што смо данас договорили бити реализовабо у наредном периоду. Данска подржава Србије на путу ка Европској унији. Извоз у Србију није велики, увоз из Србије није велики и један од мојих циљева је да ту размену и сарадњу повећамо. Односи између Србије и Данске су заиста добри тако да ја могу да се концетришем на друге области, као што је култура и унапређење пословање српских и данских фирми и њихова међусобна сарадња.  Прикупио сам доста информација о Лескову и региону, чућемо и предузетнике и надам се да ћемо успети да успоставимо добру сардању и побољшамо међусобне односе.“ Казао је амбасадор Краљевине Данске у Србији Кристијан Хоугор.


#   Лесковац   Горан Цветановић   амбасадор   Данска   Андрес Кристијан Хоугoр
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима