Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу обележио Међународни дан старих

rssBookmark and Share

Прокупље 03.10.2019. Јужна Србија Инфо

У Дому за смештај и негу старих лица у Прокупљу, обележен је 1. октобар, Међународни дан старих особа. Обележавању овог догађаја, поред осталих, присуствовали су заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и помоћник градоначелника Љубинко Благотић.

Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу обележио Међународни дан старих

Том приликом, Пауновић се захвалио свим корисницима за оно што су урадили током свог радног века.

-Стари људу су током свог живота много тога урадили, да би живот садашњих генерација био бољи и лепши. Због тога је потребно да се предузму све потребне мере, да се старим људима обогати и оплемени живот, изјавио је Пауновић и додао да надлежне државне установе, заједно са локалном самоуправом, у оквиру својих надлежности, чине све да омогуће пристојан живот старим особама.

Директор установе, Небојша Вукадиновић, истакао је да се број старих у Србији, у укупном броју становништва, из године у годину повећава.

-Удео старих у укупној популацији становништва износи 17,4 одсто. Влада Републике Србије предузима многе мере како би побољшала живот старих особа. Социјална и здравствена заштита старих су један од приоритета, рекао је он и додао да је у протеклом делу године, имао изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом, основним и средњим школама и установама културе.

И ове године, као и претходних, најистакнутијим корисницима додељене су награде.

Сави Савићу припала је награда као најактивнијем кориснику. Награда за најуређенију собу, припала је Љиљани Стојановић и Миљојки Јаковљевић.

Награду за литерарни рад добила је Вукадинка Ивањац, а најлепши ручни рад-Косара Шмигић.

Награда је додељена и Живораду Томићу, који је у протеклом делу године прочитао највише књига.

За боравак у установи од 10 до 20 година, признања су добили Слађана Динић, Крста Радојичић, Милијана Васић, Зоран Коцић, Стојна Виријевић, Драгослав Маринковић, Негосава Савић и Светомир Смиљковић.

За културно уметнички програм, било је задужено КУД „Абрашевић“.


#   Прокупље   Влада Републике Србије   Дом за смештај старих Прокупље   Међународни дан старих
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима