Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Други ребаланс буџета општине Инфраструктура, манифестације за најмлађе, смањени трошкови за угоститељске услуге

rssBookmark and Share

Ниш 17.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На данашњој седници Скупштине Градске општине Медијана, одборници су усвојили други ребаланс буџета за 2024. годину.

Други ребаланс буџета општине Инфраструктура, манифестације за најмлађе, смањени трошкови за угоститељске услуге

Овим изменама средства за угоститељске услуге су смањена за 720 хиљада динара, док је позиција за набавку вењака повећана за 2 милиона динара, с обзиром на потребу замене дотрајалих вењака и постављање нових на локацијама према захтевима грађана, рекао је председник општине Небојша Коцић у свом образложењу.

Коцић је истакао да је Општина Медијана ове године радила на ослушкивању потреба грађана и поштовању календара догађаја. Подржали су различите манифестације и акције, попут ломљења чеснице, дочека Православне Нове године, пливања за Часни крст, као и различите иницијативе школа и факултета. Такође, истакао је подршку уређењу школских дворишта и вртића, као и обнову неколико улица у општини Медијана, попут Кривог вира, Кривих ливада, Народних хероја и Хомољске улице.

Додао је да има доста захтева за једнократну новчану помоћ, и нагласио да ће сваки оправдани и потпун захтев бити одобрен. Такође, Коцић је грађане подсетио да су врата Општине Медијана увек отворена за њих, као и врата свих њених служби.

Изменама буџета планирана су средства за различите намене, укључујући консултантске услуге у процесу решавања реализације ФУК-а, поправку и реконструкцију крова управне зграде, набавку канцеларијског материјала и климе, као и манифестацију "Пролећни дани у Медијани – Игре без граница", намењену најмлађима.

Други ребаланс буџета планиран је у износу од 287.901.440 динара, што је у поређењу са првим ребалансом више за 4,10%, односно у апсолутном износу од 11.334.000 динара. Очекује се да ће реализација буџета бити стопроцентна.


#   Ниш   буџет   Медијана градска општина   Небојша Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима