Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уређен нови кружни ток у Нишу: Многима се допада модеран изглед - критичари питају, како ће се одржавати?!

rssBookmark and Share

Ниш 17.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Радници ЈКП "Медиана" су успешно завршили уређење још једног кружног тока на територији Палилуле у Нишу. Нови кружни ток, у улици Војводе Путника, необично модерног дизајна је изазвао позитивне реакције становника овог дела града, али и питање како ће се одржавати, познавајући наш менталитет, али и понекад "ажурност" предузећа задуженог за одржавање.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Према изјавама грађана, кружни ток је дочекан са изузетним одобравањем. Грађани су описали нови изглед тока као "леп, модеран" и истакли су његов савремени, урбанистички допринос околини.

Естетска компонента овог урбаног пројекта представља видљив напредак у изгледу града. Ново уређење додаје модерну ноту локалном пејзажу, доприносећи лепшем и уређенијем изгледу овог дела Ниша.

Међутим, постоје и они који изражавају одређену сумњу у дугорочну одрживост новог кружног тока. Подсећајући на потребу континуираног одржавања и бриге о инфраструктури, скептици истичу да је потребно уложити много труда и рада како би се осигурало да кружни ток задржи свој естетски и функционални квалитет у будућности.

Један део стручњака сматра да би модерни изглед кружног тока био прикладнији на саобраћајницама које окружују нове зграде, уместо на подручју које доминирају приватне куће различитих површина. Они истичу да би овакав естетски контраст могао да наруши хармонију околине, те да би се естетски и функционални аспекти требали пажљивије ускладити са карактеристикама локалног пејзажа.

Упркос томе, први утисци сугеришу да је нови кружни ток добродошао додатак урбаном пејзажу Ниша и доприноси његовој трансформацији ка савременом градском окружењу.

 

 

 


#   Ниш   Палилула ГО   кружни ток   Војводе Путника улица
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима