Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жена за воланом аутобуса, капетан Војске Србије и врхунска спортисткиња међу почасним гостима ГО Медијана

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У духу прославе Међународног дана жена, Градска општина Медијана приредила је пријем за изванредне даме које се баве неконвенционалним занимањима и хобијима.

Жена за воланом аутобуса, капетан Војске Србије и врхунска спортисткиња међу почасним гостима ГО Медијана

Председник Општине, господин Небојша Коцић, срдачно је дочекао даме које су храбро заузеле улоге које су традиционално биле резервисане само за мушкарце. Изражавајући своје искрено поштовање према њиховој храбрости, Коцић је истакао да су оне пример једнакости са својим мушким колегама.

Међу почасним гошћама било је неколико представница цојне и полицијске службе, као и дама које се истичу у областима као што су инжењеринг, грађевинарство и уметност. капетан Јована Максимовић, докторка медицине из Треће бригаде Војске Србије, поделила је своје искуство рада у окружењу где доминирају мушкарци, наглашавајући изазове али и хуманост свог посла.

Али то није било све. Ту су биле и жене као што су Александра Ђокић, официр Полицијске станице Медијана, Јелена Танасковић, диспечерка на железничкој станици Ниш, и Ивана Стојићић, возач аутобуса већ 14 година, које су показале своју стручност и посвећеност у својим областима, док су истовремено освајале поверење својих суграђана.

Председник Коцић није пропустио прилику да се захвали дамама на њиховом доприносу друштву и да истакне важност већег поштовања и подршке према њиховом раду. Овај изванредан догађај не само да је славио храброст и таленат ових жена, већ је и послао снажну поруку о потреби за једнаким третманом у свим сферама живота.

Док су даме напуштале Градску општину Медијана, са осмехом и захвалношћу, остало је осећање да је ово тек почетак. Надамо се да ће овакви догађаји постати редовна појава, јер је важно признати и славити допринос жена у друштву.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   родна равноправност   професија   Дан жена   Небојша Коцић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима