Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Žena za volanom autobusa, kapetan Vojske Srbije i vrhunska sportistkinja među počasnim gostima GO Medijana

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

U duhu proslave Međunarodnog dana žena, Gradska opština Medijana priredila je prijem za izvanredne dame koje se bave nekonvencionalnim zanimanjima i hobijima.

Žena za volanom autobusa, kapetan Vojske Srbije i vrhunska sportistkinja među počasnim gostima GO Medijana

Predsednik Opštine, gospodin Nebojša Kocić, srdačno je dočekao dame koje su hrabro zauzele uloge koje su tradicionalno bile rezervisane samo za muškarce. Izražavajući svoje iskreno poštovanje prema njihovoj hrabrosti, Kocić je istakao da su one primer jednakosti sa svojim muškim kolegama.

Među počasnim gošćama bilo je nekoliko predstavnica cojne i policijske službe, kao i dama koje se ističu u oblastima kao što su inženjering, građevinarstvo i umetnost. kapetan Jovana Maksimović, doktorka medicine iz Treće brigade Vojske Srbije, podelila je svoje iskustvo rada u okruženju gde dominiraju muškarci, naglašavajući izazove ali i humanost svog posla.

Ali to nije bilo sve. Tu su bile i žene kao što su Aleksandra Đokić, oficir Policijske stanice Medijana, Jelena Tanasković, dispečerka na železničkoj stanici Niš, i Ivana Stojićić, vozač autobusa već 14 godina, koje su pokazale svoju stručnost i posvećenost u svojim oblastima, dok su istovremeno osvajale poverenje svojih sugrađana.

Predsednik Kocić nije propustio priliku da se zahvali damama na njihovom doprinosu društvu i da istakne važnost većeg poštovanja i podrške prema njihovom radu. Ovaj izvanredan događaj ne samo da je slavio hrabrost i talenat ovih žena, već je i poslao snažnu poruku o potrebi za jednakim tretmanom u svim sferama života.

Dok su dame napuštale Gradsku opštinu Medijana, sa osmehom i zahvalnošću, ostalo je osećanje da je ovo tek početak. Nadamo se da će ovakvi događaji postati redovna pojava, jer je važno priznati i slaviti doprinos žena u društvu.

 


#   Niš   Medijana gradska opština   rodna ravnopravnost   profesija   Dan žena   Nebojša Kocić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima