Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Држава пронашла решење: Основано ново адвокатско удружење

Bookmark and Share

17.11.2014. РТС, Јужна Србија Инфо

Под називом Друштво адвоката Србије основано је ново адвокатско удружење. За председника изабран адвокат Чедомир Стојковић. Удружење уписано у Регистар удружења код Агенције за привредне регистре.

Држава пронашла решење: Основано ново адвокатско удружење

Оснивање Друштва адвоката Србије било је планирано за средину 2015. године, али су актуелна дешавања у правосуђу и адвокатури створила потребу за што хитнијим оснивањем, саопштило је то удружење, преноси Танјуг.

Како се наводи, било је потребно што пре формирати стручну организацију која има за циљ да својим деловањем унапреди систем функционисања како српске адвокатуре, тако и самог правосуђа.

Друштво сматра да је одлука руководства Адвокатске коморе Србије, којом је адвокатима у Србији забрањен приступ, заступање и деловање пред судовима, полицијом и другим државним органима, довела до масовног кршења људских права у протекла два месеца.

Тим поводом сутра ће бити одржан састанак Управног одбора Друштва, након чега ће то удружење јавно изаћи са својим ставовима, закључцима, као и активностима у наредном периоду.

У саопштењу Друштва наводи се да је то струковно удружење адвоката са територије Републике Србије и да представља непрофитну невладину организацију.

Циљеви Друштва адвоката Србије су међусобна професионална сарадња, заштита људских права, јачање правног поретка и владавине права, као и јачање угледа адвокатуре и унапређење њеног положаја у правосудном систему Србије.


#   комора   адвокати   оснивање   Чедомир Стојковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима