Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ево шта Нишлије све чека у 2015. години

rssBookmark and Share

Ниш 02.01.2015. Јужна Србија Инфо/РТС

Крај године је права прилика да се сумирају резултати и проговори о плановима за идућу годину. Ниш и његових пет градаских општина 2014. годину привели су крају реализујући бројне пројекте, важне за функционисање грађана.

Ево шта Нишлије све чека у 2015. години

По препоруци Владе, Ниш ће штедети и наредне године, а градоначленик ће од градских  комуналних предузећа тражити да ускладе плате са препорукама које ће дати.

Запосленима у локалној администрацији, који имају један од услова за пензију, биће понуђена отпремнина, а штедеће се и у Скупштини града, која је у години штедње укинула дневнице, отпустила сараднике и о трошку града ручала четири пута за годину дана.

Неке од пет градских општина, годину завршавају са пројектима који су им, сарађујући са градовима у суседној  Бугарској, из фондова ЕУ донели добра средства. Општини Пантелеј 42 милиона динара за Кућу старих заната и уређење Церјанске пећине.

И поред стезања каиша, најављене штедње општина Палилула организовала је дочек Нове године, а новац је издвојен и за опремање десет школа, отварње теретане, подизање вештачке стене и осталих садржаја за младе.

На главном градском тргу у Нишу дочека 2015. године није било, али је зато град спремио изненађење Нишлијама 13. јануара.


#   Ниш   Нова година   Пантелеј   Нишлије  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима