Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш исплатио сву помоћ породиљама и стипендије студентима

rssBookmark and Share

24.08.2016. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Свим породиљама исплаћена је помоћ од 20.000 динара коју даје Град, корисницима социјалне помоћи су исплаћене накнаде и једнократне помоћи, а студентима стипендије, казао је јуче градоначелник Ниша, Дарко Булатовић

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Он је додао, да је за то из градске касе потрошено укупно 15 милиона динара.

Како је рекао градоначелник, мајке које су се по први пут породиле чекале су и до 5 месеци на једнократну помоћ, а сада Град нема дугова по том основу.

-Сва дуговања породиљама, од 1. јануара закључно са последњим месецом, су исплаћена. Сматрамо да је то допринос политици борбе против беле куге и за стабилнију и здравију породицу, оцењује Булатовић.

Како је додао, Град је исплатио и све стипендије најбољим студентима, као и једнократне помоћи које је дуговао најугроженијима. Они који су на евиденцији Центра за социјални рад “Свети Сава”, а били су радно ангажовани до скоро су чекали на исплату за април.

- У ситуацији када новца нема довољно тешко је извршавати све обавезе, али обавезе које град има према својим грађанима наш су приоритет, каже градоначелник.

Он је додао, да је ситуација у градском буџету тешка, али ће убудуће Град одређивати приоритетне категорије за исплату како најугроженији не би чекали на новац.


#   стипендије   исплата   Дарко Булатовић   Свети Сава   породиље   студенти   накнада
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима