Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

2 радника повређена, градом се шири мирис хемикалија

rssBookmark and Share

Пирот 21.09.2013. Autor: Beta

Две особе су лакше повређене у пожару који се догодио јутрос око осам сати у изнајмљеном погону пиротске компаније "Тигар" у фабрици "Суко". Командир Ватрогасно-спасилачке чете Полицијске управе Пирот Мирољуб Игњатовић рекао је агенцији Бета да је тој служби јављено да је дошло до експлозије у бившој фабрици "Суко".

2 радника повређена, градом се шири мирис хемикалија

- Одмах смо интеревенисали са пет ватрогасних возила и 12 ватрогасаца. Интервенисала је Ватрогасна јединица 'Тигра' са једним возилом и четири ватрогасца. Утврдили смо да гори производни погон који је у закуп узео 'Тигар хемијски проиводи'. Пожар је веома брзо локализован - рекао је Игњатовић.

Директор за подршку корпоративном управљању "Тигра" Срђан Стојановић је рекао да је пожар избио у раним јутарњим сатима у измештеном погину фабрике хемијских производа "Тигра".

- Двојица радника прве смене су брзо и професионално реаговала и при том задобили лакше телесне повреде. Најважније је да повреде нису озбиљне", казао је Стојановић.

Према његовим речима, наредних дана очекују се од надлежних служби компаније и Полицијске управе Пирот да утврде узроке пожара.

Чула се експлозија, а онда је почео да куља дим

Начелник Службе за пријем и збрињавање ургентних стања Опште болнице Пирот Дејан Величковић потврдио је Бети да су јутрос примили два радника који су затражили лекарску помоћ.

- Један је имао мале опекотине на лакту а други због је стреса имао повишен крвни притисак. Мање од минута су боравили на месту пожара и нису удисали ни пару ни топлину - рекао је Величковић.

Поред фабрике живи Братислава Тричковић која је у раним јутарњим сатима осетила најпре јак смрад а онда и експлозију.

- Чула сам јаку експлозију и видела дим који је куљао из фабрике - рекла је она.


#   Пирот   крвни притисак   Братислава
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима