Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Антиквар кријумчарио скупоцене сатове и накит

rssBookmark and Share

Градина 21.08.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 19. августа 2020. године на прелазу Градина запленили скупоцене сатове и накит, које је из Србије у Бугарску покушао да прокријумчари наводни трговац сатовима и антиквитетима.

Антиквар кријумчарио скупоцене сатове и накит

Прекршај је откривен када је на ред за контролу, на излазу из земље, пристигао BMW бугарских регистарских ознака, којим је сам путовао 42-годишњи држављанин Бугарске.

Мада је био изричит у томе да осим личног пртљага нема ништа за пријављивање, ипак је издвојен за детаљан преглед.

Том приликом су у његовој торбици са личним документима и новцем пронађена четири ручна часовника робних марки „Chopard“, „Breguet“, „Boucheron“ и „Vacheron Constantin Geneve“ који је позлаћен 18-каратним златом и опточен и брилијантима.

Заједно са сатовима пронађена су и четири комада златног накита – два прстена, брош и привезак украшени дијамантима и цирконима, који би осим тржишне, могли имати и антиквитетску вредност.

Потом је и у ладици испред сувозачког седишта пронађен још један мушки ручни сат „Rolex Detejust“, такође са 18-каратном позлатом.

Пошто се сумња да заплењени сатови и накит вреде више од 20.000 евра, како је у својој изјави навео прекршилац, биће урађено накнадно вештачење ради процене њихове вредности.

С обзиром да процењена вредност заплење робе прелази једну трећину вредности возила, до окончања поступка пред судом биће задржан и аутомобил, чиме се укупна вредност прекршаја увећава на преко 32.000 евра.


#   Градина   царина   кријумчарење   накит   Гранични прелаз   сатови
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима