Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Багером на српске барикаде

rssBookmark and Share

23.09.2011. Аutor | Agencije |

Припадници Кфора из базе код Јариња покушали су да багером уклоне барикаду од земље на којој су се налазили локални Срби. Војници Кфора су затворили алтернативни путни правац изнад прелаза Јариње, а Срби отворили нов.

Багером на српске барикаде

Војници Кфора довезли су багер на тај алтернативни пут који су користили Срби, а који је Кфор затворио. Срби су као одговор на то подигли барикаду од земље и шљунка.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић изјавио је да је неприхватиљво да Кфор покушава да затвара алтернативне путеве на северу Косова.

-Неприхватљиво је да Кфор, који се у целој овој ситуацији понашао статусно неутрално, под одређеним притисцима сада покушава да нам затвара алтернативне путеве којима се српски народ са севера снабдева и преко којих има комуникацију са централном Србијом, рекао је Богдановић.

-Команда КФОР-а још увек разматра како да делује у вези са новим алтернативним путем код Јариња. КФОР се труди да нађе решење "са којим могу да живе обе стране, рекао портпарол КФОР-а Ралф Адамец.

Срби се у великом броју окупљају око барикада због активности унутар базе КФОР-а, јер страхују да би могла почети операција уклањања барикада.

КФОР је привремено одустао од уклањања барикада пошто се Срби окупљају код барикада.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима