Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Банде пљачкаша харају врањским насељима

rssBookmark and Share

Врање 29.03.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Станари у врањским насељима организују ноћне страже да би сачували аутомобиле, акумулаторе и другу имовину од лопова.

Банде пљачкаша харају врањским насељима

Не могу да сачувају казане с ракијом

Лоповске банде харају у Тибужду, Рибинцу, Александровцу, Дубници, Изумну, Вртогошу, Моштаници и другим селима у којима краду новац, накит, кућне апарате, алат, пољопривредне машине, пиће. У полицији потврђују да је на шест локација у граду у протеклих годину дана пронађено 400 украдених акумулатора.

- Тужилаштву је поднето 13 кривичних пријава против четири особе осумњичене за крађу. Против једног осумњиченог написано је 10 кривичних пријава. Расветљено је и 20 случајева обијања викендица - каже портпарол полиције Драган Стаменковић. Митар Миљковић из насеља Огледна станица вели да бизнис цвета, јер лопови брзо уновче украдени акумулатор.

Акумулаторе морају да сакривају

- Ноћним стражама били смо принуђени да доскочимо бескрупулозним бандама - каже Миљковић. У протекла три месеца крадљивци су у насељу Ледена стена из аутомобила однели више од четрдесет акумулатора.

- Поједини суседи свако поподне скидају акумулаторе и односе их у станове - прича Добривоје Вучинић из Ледене стене.

Петко Митковић из Рибинца каже да мештани многих села не могу да се одбране од лопова, који по систему разбојничких тројки обијају куће. Пензионеру Станиши Јовановићу из Златокопа лопови су однели из подрума казан за печење ракије, неколико буради са ракијом.


#   Врање   крађа   Драган Стаменковић   насеље   Ледена стена   домаћинства   Александровац   Моштаница   пљачкаши   банде       Дубница     Вртогош
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима